PRVI PUTA U POVIJESTI JET AIRWAYSA

KAKAV ŠMEKERSKI POTEZ! Beba rođena tijekom leta, aviokompanija ju nagradila sjajnim poklonom!

Jet Airways
 Amit Dave / REUTERS

Dijete rođeno u Boeingu 737 koji je putovao iz Saudijske Arabije u Indiju moći će do kraja života besplatno putovati Jet Airwaysom, piše The Independent.

Kada je majka osjetila da će porod početi prije predviđenog termina, Let iz Dammama za Kochi preusmjeren je u Mumbai. No, zahvaljujući brzinskoj reakciji posade i djelatnika hitne pomoći koji se našao u avionu, dijete je uspješno porođeno prije slijetanja.

Ovo je prvi puta da se dijete rodilo tijekom leta indijske zrakoplovne tvrtke Jet Airways. Avioprijevoznik je novorođenom djetetu dopustio da do kraja svog života s njima leti besplatno.

Prošle se godine najmanje petero djece rodilo na komercijalnim letovima, no nisu svi dobili mogućnost besplatnog letenja do kraja života.

Posljednja zrakoplovna tvrtka koja djetetu rođenom tijekom jednog od njihovih letova poklonilo letove bila je AirAsia. Putnica je rodila tijekom dvosatnog leta iz Penanga do Kuchinga. Većina drugih zrakoplovnih tvrtki nije tako darežljiva.

Virgin Atlantic je djetetu koje je rođeno na jednom od njihovih letova dopustilo da s njima besplatno putuje do 21. godine. Dijete rođeno na letu tvrtke Cebu Pacific Air iz Dubaija za Manilu dobilo je milijun gratis milja umjesto besplatnih letova.

Shona Owen, dijete rođeno na letu British Airwaysa iz Gane za London 1990. godine, dobila je za svoj 18. rođendan karte za let u prvom razredu, dok je dijete rođeno početkom 2016. godine na letu Jetstar Asije iz Singapura za Rangoon od zrakoplovne tvrtke dobilo svega tisuću dolara vrijedne potrepštine.

Rođenje djeteta tijekom leta ne znači uvijek da će roditelji dobiti novac ili poklone.

U travnju se ove godine rodilo dijete tijekom leta Turkish Airlinesa iz Conakryja u Gvineji za Ouagadougou u Burkini Faso. Unatoč tome što se dijete rodilo prije vremena, odnosno s 28 tjedna, majka i dijete nisu dobili ništa osim prijevoza u bolnicu gdje su pregledani i gdje je utvrđeno da je sve u redu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:18