VLASNIK ALIBABE

VIDEO: OVAKO NAJBOGATIJI KINEZ SLAVI GODIŠNJICU OSNUTKA SVOJE MEGAKOMPANIJE Odjenuo crno-zlatni kostim pa imitirao M. Jacksona pred 40.000 zaposlenika

 
 Screenshot

Najbogatiji Kinez, Jack Ma, odjenuo se u crno-zlatni kostim i zaplesao na zvukove pjesama Michaela Jacksona pred nekoliko desetaka tisuća svojih zaposlenika.

Vlasnik Alibabe, najveće kineske online trgovine, na pozornici je izveo cijelu koreografiju, a sa sobom je dovukao i prateće plesače, a sve povodom 18. godišnjice svoje tvrtke.

Show zaposlenicima je priredio u kineskom gradu Hangzhou prošlog petka, a snimka koja prikazuje milijardera kako mrda bokovima na taktove pjesama 'Billie Jean' i 'Dangerous' osvanula je ubrzo na društvenim mrežama.

Pred pozornicom na stadionu Yellow Dragon okupilo se oko 40.000 zaposlenika koji su pristigli iz svih krajeva zemlje, a proslava je sadržavala nekolicinu parada i koncerata.

Ma ima puno razloga za slavlje: Alibabina tržišna kapitalizacija premašila je 400 milijardi dolara i približila se Amazonu, a vrijednost dionica se gotovo udvostručila od početka godine.

Ovo nije prvi put da je Ma odlučio zabaviti svoje zaposlenike.

Za desetu godišnjicu svoje kompanije, 2009. godine, odjenuo se kao panker s bijelom perikom, a onda odglumio scenu iz 'Kralja lavova'. Također, sudjelovao je u masovnom vjenčanju svojih zaposlenika 2014. godine.

Ma je trenutačno drugi najbogatiji Kinez i 23. na svjetskoj ljestvici bogataša. Njegovo bogatstvo, prema Forbesu, procjenjuje se na 28.3 milijarde dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:27