PREŽIVJELA 1000 STUPNJEVA

VIDEO: NEPONOVLJIV PRIZOR VATRENOG KRAJA U NADIRUĆEM TOKU LAVE Malenu kameru lava progutala u cijelosti, vlasnik ostao u šoku kad ju je izvukao van

 
 Screenshot / YouTube

Ako vas je ikad zanimalo kako bi izgledali vaši zadnji trenutci kada bi vas obujmila užarena, tekuća lava, odgovor na to pitanje ponudila je GoPro kamera vodiča Erika Storma, koja je završila ispod tekuće lave i čudom 'preživjela', piše portal iflscience.com.

Storm je snimao tok lave na Havajima, i u jednom je trenutku stavio svoju GoPro kameru u procijep među stijenama, nadajući se da će snimiti spektakularni prizor lave kako prolazi. No, lava je iznenadno krenula teči ravno prema kameri, koju je uskoro i obujmila u cijelosti.

Storm je mislio kako je njegova kamera sigurno uništena, no ubrzo je 'isplivala' na površinu toka lave. Vodič je razbio ohlađenu lavu i izvukao kameru van, te je otkrio kako je SD kartica u njoj preživjela - a na njoj je ostao spremljen cijeli video paklene avanture kroz koju je prošla.

Iako sama kamera više ne radi kao prije, nevjerojatno je da je uopće preživjela temperaturu od čak 1000 stupnjeva celzija. Moguće je da je zaštitna plastika oko kamere pružila dovoljnu zaštitu od vrućine tokom kratkog vremena koje je provela ispod lave, no koji god razlog bio, u konačnici nam je pružio neponovljivu snimku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:11