BALOTELLI OPET ISKLJUČEN

Arteta golčinom bacio City na koljena

Nakon odigrane prve od nedjeljne dvije utakmice 32. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester United je pobjegao prvom pratitelju Manchester Cityju na velikih osam bodova razlike...

U posljednjoj utakmici 32. kola engleskog nogometnog prvenstva, u velikom derbiju, Arsenal je na Emiratesu pobijedio Manchester City 1-0 i tako praktički donio novi naslov u ruke Manchester Unitedu...

Naime, šest kola prije kraja sezone drugoplasirani City sada za aktualnim prvakom Manchester Unitedom zaostaje velikih osam bodova i usprkos međusobnom okršaju gradskih rivala na Etihadu teško je za vjerovati da može doći do čudesnog preokreta.

U ovom susretu "topnici" su bili bolja momčad od početka do kraja, dominirali su travnjakom kako u posjedu lopte (64%), tako i udarcima prema golu (13-5). Valja spomenuti i da "građani" nisu niti jednom zapucali u okvir gola domaćeg čuvara mreže Wojciecha Szczesnyja, što im se dogodilo prvi put nakon također prošlogodišnjeg premierligaškog gostujućeg ogleda protiv - Arsenala.

Jedini je gol na susretu Arsenal zabio u 87. minuti, a strijelac je bio španjolski veznjak Mikel Arteta sjajnim dalekometnim udarcem s neka 22, 23 metra. Opalio je Arteta desnicom nakon što je prethodno sam oteo loptu Cityju na suparničkoj trećini, vratar "građana" Joe Hart se opružio koliko je mogao, ali nije uspio spriječiti gol. Bio je to Arteti sedmi ovosezonski premierligaški gol koji je okrunio apsolutnu dominaciju Arsenala u susretu.



manccit10 by arsenalist

Prethodno su "topnici" u susretu tijekom triju navrata gađali okvir gola. U 15. minuti Van Persiejev je udarac glavom nes(p)retno, također glavom, blokirao njegov suigrač Thomas Vermaelen i spriječio siguran gol uz pomoć grede. U 63. minuti nizozemski je napadač ponovo glavom pogodio okvir gola, ovoga puta stativu, a u 76. minuti ponovo se tresao okvir Hartovih vratiju. Ovoga puta pucao je Theo Walcott nakon asistencije Bacaryja Sagne, Hart je čudom obranio, a potonji odbijanac nisu uspjeli u mrežu pospremiti kako Vermaelen, tako ni Tomaš Rosicky.

Valja reći kako je City kraj susreta dočekao s igračem manje nakon isključenja kontroverznog talijanskog napadača Marija Balotellija koji je drugi žuti karton zaradio u 90. minuti. Bio mu je to četvrti crveni karton otkako je stigao u City iz Intera (tri je dobio u Premiershipu, jedan u Europa ligi, op.a.), a trebao je "pocrveniti" još u 20. minuti zbog brutalnog starta na koljeno Alexa Songa, ali mu je sudac Martin Atkinson progledao kroz prste.

Arsenal se ovom pobjedom vratio na pobjednički kolosijek nakon poraza u prošlom kolu protiv QPR-a (2-1), te je preuzeo treće mjesto ligaške ljestvice koje je na jedan dan izgubio od Tottenhama.

Nakon odigrane prve od nedjeljne dvije utakmice 32. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester United je pobjegao prvom pratitelju Manchester Cityju na velikih osam bodova razlike...

Slavila je momčad Sir Alexa Fergusona sa 2-0 na Old Traffordu protiv Queens Park Rangersa, a golove su za crvene vragove zabili Wayne Rooney iz jedanaesterca i Paul Scholes dalekometnim udarcem.

Imao je United znatno olakšan posao na putu do pobjede budući je u 14. minuti sudac Lee Mason isključio veznjaka gostujućeg sastava Shauna Derryja. Učinio je to neopravdano nakon kontakta Derryja i Ashleyja Younga u kaznenom prostoru. No, činjenica je da je Young u trenutku primanja lopte bio u evidentnom zaleđu, tako da Mason nije trebao suditi kako ni jedanaesterac, tako ni isključiti Derryja.

Kako bilo, penal je dosuđen, a sigurno ga je realizirao Wayne Rooney postigavši svoj 22. ovosezonski gol.

Svoju 25. ovosezonsku pobjedu United je potvrdio u drugom poluvremenu, točnije u 68. minuti, kada je veteran Paul Scholes odapeo s više od 20 metara i pogodio donji desni kut QPR-ovog vratara Patricka Kennyja.



M-Q footyroom.com by footyroom

Bio je to za 37-godišnjeg veznjaka treći premierligaški gol otkako se u siječnju vratio iz kratkotrajne mirovine. Zanimljivo, sva četiri posljednja ligaška gola zabio je izvan ruba kaznenog prostora i postigao ih je londonskim momčadima (dva gola je zabio Fulhamu, a po jedan West Hamu i QPR-u, op.a.).

Derbi 32. kola kasnije na Emiratesu igraju Arsenal i Manchester City.

Premiership, 32. kolo:

Manchester United - Queens Park Rangers 2-0 (Rooney 15-11m, Scholes 68)

Arsenal - Manchester City (kasnije)

Redoslijed: 1. Manchester United 79, 2. Manchester City 71 (-1), 3. Tottenham 59, 4. Arsenal 58 (-1), 5. Chelsea 56...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:16