REPKA vs. HNL

Bez Modrića, Srne, Mandže, Rakitića, Čarlija, eto prilike za nova otkrića!

Od stopera bi izbornik mogao posegnuti za pomalo u Hrvatskoj zaboravljenima Tomislavom Puljićem iz Luzerna i Antom Kulušićem iz Gençlerbirligija, te Ivanom Runjom iz Nordsjaellanda
 Drago Sopta/CROPIX

Sve je izvjesnije da će se u međunarodnom, Fifinu terminu 14. studenoga, negdje u Hrvatskoj sučeliti naša kombinirana A-reprezentacija i selekcija HNL-a.

Logično je očekivati da izbornik Igor Štimac neće zvati provjerene snage koje su standardne u svojim klubovima, tipa Pletikosa, Srna, Ćorluka, Strinić, Modrić, Rakitić, Mandžukić i(li) Jelavić, te da će isprobati one koji ga intrigiraju, ali nisu mogli dobiti prigodu u rujanskom i listopadskom dijelu kvalifikacija.

Kovačić kod Štimca

Od onih iz HNL-a tu mislimo na Kovačića, koji je bio pozvan još za Švicarsku, ali je otkazao zbog ozljede, te Maloču, koji je tada nastupio i potom ispao iz kombinacija. Povratak među doskorašnje suigrače mogao bi doživjeti Jurica Buljat, odnedavna ponovno član Zadra, a umjesto Srne prigodu bi mogao dobiti u Dinamu nestandardni Vrsaljko.

Od inozemaca, Štimac će sigurno isprobati krilnog vezista koji ga je očarao još kao komentatora HTV-a, ali je za posljednje akcije bio ozlijeđen, Ivu Iličevića. Od stopera bi izbornik mogao posegnuti za pomalo u Hrvatskoj zaboravljenima Tomislavom Puljićem iz Luzerna i Antom Kulušićem iz Gençlerbirligija, te Ivanom Runjom iz Nordsjaellanda. Na lijevom boku, umjesto Strinića, napokon bi mogao biti iskušan Manuel Pamić, nekoliko sezona standardan u Sparti Prag, a u srednjem redu bivši mladi reprezentativci Dario Vujičević (Heracles) i Mato Jajalo (Köln). Od napadača, eto prigode Vukušiću, Kaliniću i ljubimcu hrvatske publike Eduardu, koji ionako ima malu minutažu u Šahtjoru.

Tko će biti s druge strane? Čini nam se da nema smisla da HNL zastupaju stranci tipa Tonel, Alispahić, Beqiraj, Calello, Vršajević, Lima, Ibáńez, Belle, Vuković ili Vugrinec, Neretljak, Smoje, da ne nabrajamo dalje iskusnike, nego mladi igrači koji su članovi, kandidati ili su relativno nedavno prerasli U-21 vrstu.

Dakle, Šorša i Perošević (Osijek), Abdurahimi i Pavlović (Zagreb), Datković, Kreilach, Weitzer, Čulina (Rijeka), Kokalović, Bubnjić, Čanadžija i Rak (Slaven Belupo), Tomečak, Pivarić, Ademi, Brozović, Čop (Dinamo), Bručić, Musa, Antolić, Kramarić (Lokomotiva), Erceg, Rebić (Split), Andrijašević, Milić, Caktaš (Hajduk), Župarić, Matoš (Cibalia), T. Šarić, Oršić, Budimir (Inter), A. Mršić (Zadar)...

Mršić ili Ćiro na klupi?

Vratari su, jasno, Kelava i Blažević, ‘prvi do’ Pletikose, Subašića i Krešića.

Tko će biti izbornik? Nezaposleni Ćiro Blažević će privući medije, no klupu HNL-a je zaslužio Stanko Mršić, aktualni trener Osijeka, stručnjak s više od 400 utakmica u 20 godina HNL-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:05