SMRT REDATELJA

Ipak nije bolovao od raka: Tajnu smrti Tonyja Scotta kriju tri oporuke koje je ostavio obitelji

Pitanje 'zašto' još uvijek lebdi u zraku dok se nagađa o razlozima samoubojstva redatelja Tonyja Scotta (68) koji je u nedjelju popodne skočio u smrt s mosta u Los Angelesu

Pitanje “zašto” još uvijek lebdi u zraku dok se nagađa o razlozima samoubojstva redatelja Tonyja Scotta (68) koji je u nedjelju popodne skočio u smrt s mosta u Los Angelesu. Mnogi su odmah potražili razloge u njegovu zdravstvenom stanju. Samo dan nakon njegova smrti pojavile su se glasine kako redatelj nije mogao podnijeti činjenicu da ima tumor na mozgu koji se ne može operirati i radije je izabrao spektakularan kraj, poput junaka u svojim akcijskim filmovima. No njegova obitelj jučer je zanijekala da je ikada imao tumor na mozgu.

Bio na operaciji kuka

- Obitelj nam je rekla kako nije točno da je imao tumor na mozgu - rekao je načelnik mrtvozornikova ureda Craig Harvey i dodao da je autopsija obavljena. Svi toksikološki nalazi bit će gotovi tek za nekoliko tjedana, kad će se znati u kakvom je stanju bio Scottov organizam. Donna Scott, Tonyjeva supruga, navodno je zanijekala da je njezin suprug imao rak, kao i da je bio ozbiljnije bolestan.

Novine New York Post izvijestile su da je redatelj nedavno povjerio prijateljima da je imao operaciju kuka i da su mnogi strahovali da se zapravo radilo o recidivu karcinoma.

- Početkom ljeta bio je u bolnici i posljednjih se mjeseci oporavljao. Prema službenoj informaciji, imao je operaciju kuka, ali sumnja se da je otišao na još jednu operaciju zbog karcinoma - prenosi riječi neimenovanog Scottova prijatelja Post.

Karakteristike junaka

U privatnom je životu redatelj i producent dijelio mnoge karakteristike svojih akcijskih junaka koje je na filmu stavljao u nemoguće situacije. U dobi od 68 godina planirao je uspon na El Capitan u parku Yosemite. Uz to, silno se veselio nastavku filma “Top Gun” koji je 1986. postao veliki hit i lansirao Toma Cruisea u orbitu hollywoodskih zvijezda.

Navodno je sa slavnim i kontroverznim Tomom obilazio lokacije po Sjedinjenim Državama gdje bi snimali film koji ih je lansirao u orbitu. S njima je bio i producent Jerry Brucheimer.

Tom je potvrdio kako su radili na nastavku i družili se ove godine, te kako ga je Tonyjeva smrt duboko rastužila.

- Bio je kreativni vizionar čiji je doprinos filmu nemjerljiv - rekao je Cruise.

Njih dvojica navodno su jako željeli napraviti “Top Gun 2” koji je prije 26 godina obilježio njihove karijere. Zadnji puta su se vidjeli samo dva dana prije redateljeve smrti. Scenarij dugoočekivanog nastavka blockbustera bio je navodno pred završetkom i Cruise i Scott zajedno su tražili lokacije za snimanje. Obilazili su zračnu bazu američke mornarice u Fallonu u Nevadi. Film je trebao biti i ponovna odskočna daska za Cruisea. Njegov razvod od Katie Holmes i svi detalji o tome koliko zapravo prtjeruje u svojim scijentološkim obredima, jako su mu narušili imidž. Pilot Pete “Maverick” Mitchell, njegov filmski junak, trebao je opet biti taj koji će ga vinuti u orbitu filmskih junaka.

Snimao u blizini mosta

Sada nije sigurno da li će nastavak biti sniman.

Još do prije nekoliko tjedana marljivo je radio na maketama mini podmornica u svom uredu u zapadnom Hollywoodu za nastavak filma “Narco2 Sub” i planirao glumačku audiciju za film o narkodilerima “Lucky Strike”.

Stoga je njegov skok šokirao mnoge. Redatelj je iza sebe ostavio nekoliko posljednjih poruka - u svom automobilu na mostu, kao i u svom uredu. Pojedinosti su poznate samo njegovoj obitelji.

Znakovito je da se bacio upravo sa mosta Vincent Thomas u San Pedru, koji je treći po veličini viseći most u Kaliforniji. Naime u njegovoj je blizini snimao 2010. neke od scena za svoj film “Unstoppable”. Jedna od eizoda serije “Zakon brojeva” iz 2009, također je snimana kod San Pedra, a Scott ju je producirao. Most je filmašima zanimjiv zbog svog atraktivnog izgleda. Tamo su snimani i “Chariljevi anđeli” i “Nestali u 60 sekundi”. Ipak, most je najveću ulogu imao 1985. u filmu “Živjeti i umrijeti u Los Angelesu”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:02