PREUSTROJ EBEL-a

Jesenice bez EBEL-a, Pieštany zaustavio slovački savez, Dornbirn ulazi, Innsbruck traži glavnog sponzora

Kako sada stvari stoje, EBEL će sljedeće godine imati 12 klubova, a sustav natjecanja trebao bi ostati isti. Prvo kolo igra se 7. rujna.
 CROPIX/Nenad Dugi

Sa sastanka predstavnika regionalne hokejaške lige stižu vijesti o konturama EBEL-a za sljedeću sezonu.Dakle, kako se i nagađalo,Jesenice neće nastupati u EBEL-u u sezoni 2012./2013. Instituciji slovenskog hokeja bit će ponuđen povratak u ligu nakon godine dana moratorija. Naravno, ako srede financijsku situaciju u posrnulom klubu. "Željezari" će sljedeće sezone igrati austrijsku National ligu.

Iako je od kraja prošle sezone širenje na šestu državu bilo spominjano kao realna mogućnost, od toga neće biti ništa. Slovački Pieštany neće postati dio EBEL-a jer nije dobio dozvolu Slovačkog hokejaškog saveza.

Od austrijskih prinova, Dornbirn je zadovoljio sve kriterije te je siguran 11. klub zasljedeću sezonu, dok će se konačna sudbina potencijalnog 12. "ebelovca" saznati u roku od dva tjedna. Naime,toliko je ostavljeno vremena Innsbrucku da potvrdi glavnog sponzora i zatvori financijsku konstrukciju.

Liga će od sljedeće sezone biti neovisna, dakle, više neće biti pod izravnom ingerencijom Austrijskog hokejaškog saveza, koji će i dalje provoditi svojevrsni monitoring.Uvodi se i EBEL za juniore u kojem će svi klubovi imati predstavnike. Što se Medveščaka tiče, njihovi bi juniori trebali zaigrati u EBEL-u u suradnji s vršnjacima Mladosti i Zagreba po uzoru na Team Zagreb koji je u sezoni 2010./2011. nastupao u Slohokej ligi u seniorskoj konkurenciji. I juniori su prošle sezone igrali u Slohokej ligi, tako da imaju iskustva u toj konkurenciji...

Natjecanje bi ove sezone trebalo početi 7. rujna, što je tjedan dana ranije u odnosu na želje klubova. Novost koja je otprije poznata jest produljenje roba za probu igrača, koji će trajati do druge IIHF-ove pauze. U tom će periodu klubovi moći na probu dovesti koliko god igrača žele bez da s njima potpišu trajniji ugovor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:01