NEVJEROJATNE BROJKE

PRODAN NAJSKUPLJI STAN U POVIJESTI Nepoznati kupac platio je milijun kuna po kvadratu

Kupac iz “Rusije ili Ukrajine” platio je stan u centru Londona 140 milijuna funti ili 1,3 milijarde kuna. Za taj iznos u Zagrebu bi, prema prosječnoj cijeni, taj mogao kupiti stanova ukupne površine oko 100 tisuća kvadrata ili dvije tisuće stanova od 50 kvadrata.

No, ovaj londonski stan, najskuplji dosad prodan u Velikoj Britaniji, na posljednjem katu stambene zgrade One Hyde Park , prostire se na “samo” oko 1500 četvornih metara. Stan još treba urediti pa će nakon dovršenja po specifikacijama kupca stan vrijediti 160 do 175 milijuna funti objavio je prodavatelj, CPC grupa.

Konačna cijena stana s uređenjem mogla bi premašiti milijun kuna po kvadratu. Zgradu pokraj Harrodsa u četvrti Knightsbridge, 2005. su dovršila braća Christian i Nick Candy, ulagači u nekretnine, u partnerstvu s tvrtkom Waterknights bivšeg katarskog premijera Hamada bin Jassima bin Jabra Al-Thanija.

U zgradi su samo četiri penthousea, a ovaj je posljednji prodan.

U One Hyde Parku u ponudi je još samo jedan “manji” peterosobni stan koji se prodaje za 68 milijuna funti. Braća Candy su svoju prvu nekretninu - stan koji su sami obnovili za 6000 funti - kupili 1995. godine.

Prodali su ga nakon godinu i pol za 172 tisuće funti, uz zaradu od oko 50 tisuća funti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 06:42