U NEW YORKU

Kako izgledala Beatlemanija iz perspektive slavnog člana benda: Muzej predstavio 250 fotografija koje je snimio McCartney

Paul McCartney

 Monica Schipper/Getty Images/Profimedia/Monica Schipper/getty Images/profimedia
Izložba ‘Fotografije Paul McCartney 1963.-64.: Oči oluje‘ prikazivat će se od 3. svibnja do 18. kolovoza u njujorškom muzeju Brooklyn

Oko 250 fotografija koje je snimio Paul McCartney tijekom ranih godina slave The Beatlesa izloženo je od ovog tjedna na velikoj izložbi u njujorškom muzeju Brooklyn.

Izložba "Fotografije Paul McCartney 1963.-64.: Oči oluje" - koja se prikazuje od 3. svibnja do 18. kolovoza - obećava pružiti perspektivu Beatlemanije iz perspektive člana benda.

Fotografije, koje su prethodno bile izložene u Nacionalnoj galeriji portreta u Londonu, dokumentiraju prvu američku turneju The Beatlesa prije 60 godina i brzi uspon benda do svjetske slave.

Kustosica Brooklynskog muzeja Catherine Futter kaže da se McCartneyjeva jaka povezanost s New Yorkom, koju je razvio od svog prvog dolaska 1964., vidi u kolekciji.

"Njegove živopisne fotografije s prvog posjeta The Beatlesa uhvatile su energiju grada, uzbuđenje američkih obožavatelja i ludilo zbog statusa benda kao slavnih osoba i oduševljenje Beatlesa", kaže Futter.

"Kroz McCartneyev objektiv, osjećamo intenzitet bivanja u središtu tako nevjerojatnih događaja."

McCartney (81) sam je snimio mnoge fotografije u 1960-ima, neke od kojih su zagubljene po arhivima, da bi bile ponovno otkrivene u posljednjih nekoliko godina.

Dolazak McCartneyja u New York s ostalim članovima benda označio je prekretnicu u njihovoj popularnosti, posebno zbog njihovog prvog televizijskog nastupa u emisiji ‘The Ed Sullivan Show‘, koji je gledalo oko 73 milijuna ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 09:59