ROĐENDANSKA PROSLAVA

Iza kulisa najraskalašenijeg tuluma godine aristokratske ljepotice: ‘Ovo je Harry Potter i zabava očaja...‘

Proslava 25. rođendana aristokratske manekenke Lady Lole Bute bilo je nešto najrastrošnije što smo do sada vidjeli

Lady Lola Bute

 Evening Standard/Eyevine/Profimedia/Evening Standard/eyevine/profimedia

Nicale su divovske gljive na napuhavanje i šatori, svirala je tehno glazba i bliještala su svjetla na škotskom otoku Bute, gdje je dom predaka aristokratske manekenke Lady Lole Crichton-Stuart koja je ondje proslavila svoj 25. rođendan. Kako prenosi Daily Mail, prijatelji - od holivudskih zvijezda do modnih ikona i kraljevskih obitelji - pijuckali su šampanjac na slamke ravno iz boce. Jeli su se jastog, kamenice i govedina uz atmosferu koju je stvorio orkestar gajdaša, a neizostavan je bio i vatromet.

Ni danima kasnije ne prestaje se govoriti o tom velikom događaju i iako nitko nije ni očekivao da će rođendanska zabava biti intimna i mala, jer Lady Lola i njezin nizozemski dečko Parker Van Noord naučili su javnost na luksuzan život kojeg čine zabave, premijere, modne revije, festivali, privatne jahte i skupa skijališta, ipak je možda proslava 25. rođendana bilo nešto najrastrošnije što smo do sada vidjeli.

Stariji otočani još se sjećaju proslave kojom je obilježeno rođenje pokojnog oca Lady Lole, Johna Crichton-Stuarta, sedmog markiza od Butea, poznatijeg kao vozač utrka Johnny Dumfries, kada je zapaljena vatra od 30 stopa kako bi se proširila vijest da je nasljednik bio rođen na jednom od, kako prenose mediji, najbogatijih posjeda u Britaniji. Radnici na imanju okupili su se oko vatre uz besplatne boce piva i slavili rođenje nasljednika.

No, to je ništa naspram onog što je napravila Lola, a njezina je zabava, kao i raskošni stil života, brzo osuđen na društvenim mrežama. "Harry Potter i zabava očaja", samo je jedan od kreativnih komentara na događaj godine Lady Lole. Iako su prije aristokratske zabave bile podalje od očiju javnosti, Instagram i druge društvene mreže daju nam jasan uvid u to kako se danas zabavljaju bogati.

Ova je zabava bila popraćena od trenutka kada su gosti stigli trajektom ili privatnim zrakoplovom do raskošne večere, plesa, spavaćih soba pa čak i kupaonica. Među uzvanicima bile su glumica Sienna Miller, novozelandska manekenka Jessica Clarke, grčka princeza Olympia, vizažistica Charlotte Tilbury sa svojim suprugom, producentom s West Enda, Georgeom Waudom, i sveprisutna socijalistica Poppy Delevingne.

Bili su tu i Lady Mary Charteris, kći grofa od Wemyssa, poznata po svom smislu za odijevanje i supruga rockera Robbieja Furzea iz The Big Pinka, model i pisac Jack Guinness, autor Queer Biblije, i Ella Richards, unuka gitarista Rolling Stonesa Keitha Richardsa, te brojni drugi slavni.

Ni najmanje nije upitno je li se Lola zabavila na proslavi svog rođendana jer mnoštvo fotografija i videozapisa pokazuju kako manekenka uživa na plesnom podiju u odvažnoj haljini, a u jednom su je trenutku čak gosti podignuli u zrak i nosili kao rock zvijezdu.

U organizaciji zabave pomogli su i Lolin polubrat Josh de Lisser, koji je vodio londonski restoran Boom Burger, a na zabavi je bio je zadužen za kuhinju,dok je njezina polusestra Jazzy, glumica koja se pojavila u ‘Igri prijestolja‘, nadgledala cijeli vikend. U svemu je ipak prednjačila Lolina majka, 64-godišnja modna dizajnerica Serena Bute. Ipak, sigurno im je u mislima sve vrijeme bio otac i suprug koji je 2021. preminuo od raka, a zbog kojeg je Lola rođena u prestižu u kojem se ne boji pokazati da uživa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 22:53