korisna ljepotica iz vrta

Ovaj cvijet je najjači prirodni lijek protiv insekata: zasadite ga u vrtu i zaboravite na biljne uši i ostale štetočine

 /SHUTTERSTOCK

Uzgajate li povrće u vrtu, među njima svakako treba pronaći kadife. Cvijet čija boja varira od žute do smeđe, ugodnog je slatkastog mirisa. Kadifa je cvijet kojeg mnogi imaju na balkonu ili u vrtu jer je lijepa, a nezahtjevna za uzgoj i cvjeta sve do prvog mraza. I ne samo to - ona je višestruko korisna jer odbija brojne štetne organizme, a posebno ju je dobro saditi pored krumpira, mrkve, kupusa i jagoda. Također, ne vole je ni mnogi korovi.

Kad posadite kadife, moći ćete zaboraviti na lisne uši i druge insekte koji mogu oštetiti vašu sadnju. Ovaj cvijet privlači i bubamare koje jedu lisne uši i tako čuvaju zdravlje sadnica. Kadifom ćete otjerati i kupusnu muhu, pa uz nasade kupusa, cvjetače ili brokule svakako treba pronaći ovo cvijeće. Osim toga, kadife su vrlo privlačne za kukce oprašivače, pa su vrlo korisne u vrtovima i staklenicima.

Isto tako, ovaj cvijet će također biti koristan kada procvjeta, jer latice i lišće mogu poslužiti kao organsko gnojivo za vaše povrće i drugo cvijeće, prenosi Stil.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 05:43