SILOVITI NAPAD

U ukrajinskom zračnom napadu na ruski grad Belgorod oštećeno nekoliko kuća

‘Ima jedna žrtva - žena je gelerom ranjena u kralježnicu‘, rekao je Vjačeslav Gladkov, guverner te južne ruske regije

Ilustracija

 Stringer/Afp

Dalekovod i više od dvadeset kuća oštećeni su u najnovijem ukrajinskom zračnom napadu na grad Belgorod, a ruske zračne snage uništile su 25 projektila iznad šire regije Belgoroda, rekli su ruski dužnosnici u utorak.

"Ima jedna žrtva - žena je gelerom ranjena u kralježnicu", rekao je Vjačeslav Gladkov, guverner južne ruske regije Belgoroda koja graniči s Ukrajinom, u aplikaciji za razmjenu poruka Telegramu.

Rekao je da je oštećeno oko 24 kuće i dalekovod.

Ruski sustavi protuzračne obrane uništili su 25 projektila koje je Ukrajina lansirala iz višecijevnih raketnih sustava RM-70 Vampire (MLRS), objavilo je rusko ministarstvo obrane na Telegramu.

Reuters nije mogao neovisno provjeriti izvješća.

Ukrajinski napadi na Belgorod ponovno su se pojačali posljednjih mjeseci i prema Rusiji ti su udari postali smrtonosniji. Petnaest ljudi je poginulo, a deseci su ozlijeđeni u nedjelju kada su se dijelovi stambene zgrade srušili nakon što su na njih pale krhotine projektila, rekli su ruski dužnosnici.

I Ukrajina i Rusija kažu da ne ciljaju civile u ratu koji je izbio kada je Rusija izvršila invaziju na svojeg manjeg susjeda u veljači 2022., što je Moskva nazvala "specijalnom vojnom operacijom".

U ratu su ubijene tisuće ljudi, milijuni raseljeni, a ukrajinski su gradovi pretvoreni u ruševine.

Kijev kaže da ciljanje ruske vojne, prometne i energetske infrastrukture potkopava ratne napore Moskve i odgovor je na bezbrojne smrtonosne napade Rusije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 08:51