10 situacija u kojima biste napokon mogli uživati da niste nositelj dioptrijskih naočala

    AUTOR:
    • Promo

  • OBJAVLJENO:
  • 12.05.2017. u 11:16

Nije važno nosite li naočale od malih nogu ili unazad godinu dana. Dovoljno je da ih nosite godinu dana da znate kako naočale mogu biti ograničavajući faktor u određenim situacijama, mogu sputavati vašu spontanost i narušavati kvalitetu života. Kako bi bolje razumjeli svoje pacijente i njihove stvarne problemima s naočalama, Poliklinika Bilić Vision u sklopu koje je regionalno poznati laserski centar za uklanjanje dioptrije već više godina radi ankete među pacijentima koji su se odlučili na lasersko skidanje dioptrije.  U nastavku donosimo top 10 situacija koje su istaknuli pacijenti iz Bilić Visiona prilikom ispunjavanja ovog testa.

Situacija #1 Zamagljene naočale

Velik broj pacijenata se žalio na situacije dok peglaju, kuhaju, zimi prelaze iz tople prostorije u hladnu i obratno ili piju bilo kakav topli napitak zbog čega im se učestalo magle naočale te su zbog istog prisiljeni skinuti ih i obrisati kako bi ponovo mogli vidjeti.

 

Situacija #2 Duple naočale

Duple naočale su česta boljka nositelja naočala koja najčešće ispliva na površinu ljeti i za vrijeme odlaska u kino na gledanje 3D filmova.

 

Situacija #3 Igranje s djecom

U igri s djecom naočale često nastradaju. Prvenstveno jer su naočale djeci zabavne te ih vole skidati i isprobavati, a s druge strane jer tijekom igre mogu pasti i slomiti se.

 

Situacija #4 Buđenje

Svako buđenje je mutno do onog trenutka kada stavite naočale ili kontaktne leće. Bilo bi lijepo za promjenu probuditi se i progledati.

 

Situacija #5 Skok u bazen ili more

Zalet i skok u bazen ili more ne može nikako biti spontan, jer prvo morate promisliti želite li skočiti, zatim skinuti naočale, odložiti ih na sigurno i tek onda se opustiti.

 

Situacija #6 Lunapark ili Gardaland

Doživite pravu avanturu na bilo kojoj od sprava u lunaparku ili Gardalandu i sličnim avanturističkim parkovima, bez imalo straha hoćete li izgubiti skupe dioptrijske naočale ili će vam pasti i slomiti se za vrijeme vožnje.

 

Situacija #7 Dodatna prtljaga na putovanju

Prilikom odlaska na put, uvijek morate paziti jeste li spremili svu potrebnu opremu za dobar vid, naočale, rupčiće, etuie, kontaktne leće, otopine i slično.

 

Situacija #8 Natisci na nosu

Česta pojava kod nositelja dioptrijskih naočala su natisci na nosu od svakodnevnog nošenja naočala koji i nekoliko dana nakon skidanja naočala ostaju na nosu.

 

Situacija #9 Vježbanje

Vježbanje je još teže i nezgodnije za nositelje naočala jer prilikom znojenja naočale klize po nosu i padaju. Također prilikom skakanja, trčanja ili bilo kojih drugih sportskih pokreta postoji velika mogućnost da naočale padnu i polome se.

 

Situacija #10 Kućni ljubimci

Nekolicina pacijenata je istaknulo i situaciju kada im je pas strgao ili pojeo naočale. Ulaganje u nove naočale svakako nije planiran, a ni mali trošak.

 

Zgrabite priliku s akcijskim cijenama za lasersko skidanje dioptrije u Poliklinici Bilić Vision. Do 31.svibnja 2017. godine možete se riješiti dioptrije od 3.300kn po oku. Naručite se pozivom na broj 01 4678 444 ili online na www.bilicvision.hr i nesmetano uživajte u životu bez naočala u kontaktnih leća.