10 situacija u kojima biste napokon mogli uživati da niste nositelj dioptrijskih naočala

Nije važno nosite li naočale od malih nogu ili unazad godinu dana. Dovoljno je da ih nosite godinu dana da znate kako naočale mogu biti ograničavajući faktor u određenim situacijama, mogu sputavati vašu spontanost i narušavati kvalitetu života. Kako bi bolje razumjeli svoje pacijente i njihove stvarne problemima s naočalama, Poliklinika Bilić Vision u sklopu koje je regionalno poznati laserski centar za uklanjanje dioptrije već više godina radi ankete među pacijentima koji su se odlučili na lasersko skidanje dioptrije. U nastavku donosimo top 10 situacija koje su istaknuli pacijenti iz Bilić Visiona prilikom ispunjavanja ovog testa.

Situacija #1 Zamagljene naočale

Velik broj pacijenata se žalio na situacije dok peglaju, kuhaju, zimi prelaze iz tople prostorije u hladnu i obratno ili piju bilo kakav topli napitak zbog čega im se učestalo magle naočale te su zbog istog prisiljeni skinuti ih i obrisati kako bi ponovo mogli vidjeti.

Situacija #2 Duple naočale

Duple naočale su česta boljka nositelja naočala koja najčešće ispliva na površinu ljeti i za vrijeme odlaska u kino na gledanje 3D filmova.

Situacija #3 Igranje s djecom

U igri s djecom naočale često nastradaju. Prvenstveno jer su naočale djeci zabavne te ih vole skidati i isprobavati, a s druge strane jer tijekom igre mogu pasti i slomiti se.

Situacija #4 Buđenje

Svako buđenje je mutno do onog trenutka kada stavite naočale ili kontaktne leće. Bilo bi lijepo za promjenu probuditi se i progledati.

Situacija #5 Skok u bazen ili more

Zalet i skok u bazen ili more ne može nikako biti spontan, jer prvo morate promisliti želite li skočiti, zatim skinuti naočale, odložiti ih na sigurno i tek onda se opustiti.

Situacija #6 Lunapark ili Gardaland

Doživite pravu avanturu na bilo kojoj od sprava u lunaparku ili Gardalandu i sličnim avanturističkim parkovima, bez imalo straha hoćete li izgubiti skupe dioptrijske naočale ili će vam pasti i slomiti se za vrijeme vožnje.

Situacija #7 Dodatna prtljaga na putovanju

Prilikom odlaska na put, uvijek morate paziti jeste li spremili svu potrebnu opremu za dobar vid, naočale, rupčiće, etuie, kontaktne leće, otopine i slično.

Situacija #8 Natisci na nosu

Česta pojava kod nositelja dioptrijskih naočala su natisci na nosu od svakodnevnog nošenja naočala koji i nekoliko dana nakon skidanja naočala ostaju na nosu.

Situacija #9 Vježbanje

Vježbanje je još teže i nezgodnije za nositelje naočala jer prilikom znojenja naočale klize po nosu i padaju. Također prilikom skakanja, trčanja ili bilo kojih drugih sportskih pokreta postoji velika mogućnost da naočale padnu i polome se.

Situacija #10 Kućni ljubimci

Nekolicina pacijenata je istaknulo i situaciju kada im je pas strgao ili pojeo naočale. Ulaganje u nove naočale svakako nije planiran, a ni mali trošak.

Zgrabite priliku s akcijskim cijenama za lasersko skidanje dioptrije u Poliklinici Bilić Vision. Do 31.svibnja 2017. godine možete se riješiti dioptrije od 3.300kn po oku. Naručite se pozivom na broj 01 4678 444 ili online na www.bilicvision.hr i nesmetano uživajte u životu bez naočala u kontaktnih leća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:13