Birajte kako želite živjeti – to odlučujete odabirom studija

 

Od 136 diplomanata Effectusovog specijalističkog diplomskog stručnog studija Menadžment financija, samo dvoje je trenutačno nezaposleno.

Odabir studija nije samo odluka o onome što ćemo učiti, to je odluka o jednom od najvažnijih područja u životu – što ćemo raditi i kako živjeti. Svi oni koji su diplomirali na Effectusu, studij financije i pravo, upravo su takvu odluku donijeli i danas je više od 97,5% njih zaposleno i radi.

Nakon više generacija koje su diplomirale na Effectusu, konkretni podaci iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Regionalnog ureda Zagreb svjedoče o ispravnom pozicioniranju Effectusa kao studija koji precizno identificira i anticipira potrebe tržišta, tako da gotovo svi koji diplomiraju ubrzo počinju raditi.

„Kombinacija financija i prava koja je razvijena na Effectusu, uz inzistiranje na primjenjivim, praktičnim znanjima i individualnom pristupu svakom studentu, pokazala se kao odlična i izuzetno je dobro prihvaćena na tržištu rada. Naime, naši studenti između ostaloga idu na rasprave na sud, uče o izvansudskim načinima rješavanja sporova, imaju i suce mentore, a praksa nije formalnost, nego rade na konkretnim projektima i kada jedan dan diplomiraju, oni su spremni za rad.“

dekanica Jelena Uzelac

Inače, diplomanti specijalističkih studija sve su traženiji na tržištu upravo zbog već usvojenih vještina i sposobnosti da se gotovo odmah uključe u procese. Primjerice, oni koji su na Effectusu stekli diplomu MBA – specijalistički diplomski stručni studij Menadžment financija izuzetno su traženi među poslodavcima. Od 136 njih koji su diplomirali, samo dvoje trenutačno nije zaposleno, što jasno ilustrira da se stručnjaci traže i da su praktična, primjenjiva znanja tražena na tržištu.

„Još jedna stvar koja razlikuje Effectus od drugih studija kombinacija je predavača koja uključuje profesore i stručnjake, ljude koji imaju iskustvo u stvarnom poslovanju jer ideja je da studente pripremamo za stvarni život i posao, a ne za teoretiziranje. Tada studenti uče na primjerima stvarnih slučajeva, konkretnih tvrtki, upravo na onome što ih čeka.“

Više o Effectusu, studij financije i pravo, možete saznati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:13