Croatia like walk

Sportskim hodanjem u Opatiji vrhunski međunarodni znanstvenici i liječnici najavljuju važan projekt Hrvatskog olimpijskog odbora, zdravstvenih ustanova i lokalnih zajednica 
 ATI

U Opatiji je održan 6. Godišnji sastanak regionalnih ogranaka Američkog društva kliničkih endokrinologa - AACE (American Association of Clinical Endocrinologists). Događaj je okupio vrhunske hrvatske i međunarodne znanstvenike i liječnike kako bi prikazali najnovije spoznaje iz područja endokrinologije i dijabetologije. Uoči početka skupa, organizirano je zajedničko sportsko hodanje sudionika skupa. Sportskom hodanju Opatijom pridružio se i doc.dr.sc. Dario Rahelić, član organizacijskog i znanstvenog odbora AACE skupa te predstojnik Sveučilišne klinike za dijabetes, endokrinologiju i bolesti metabolizma Vuk Vrhovac.

ATI; doc.dr.sc. Dario Rahelić, predstojnik Sveučilišne klinike za dijabetes, endokrinologiju i bolesti metabolizma Vuk Vrhovac

U ime Hrvatskog Olimpijskog olimpijskog odbora, nazočnima se obratio mr.sc. Siniša Krajač, pomoćnik tajnika za programe lokalnog športa Hrvatskog olimpijskog odbora. Gospodin Krajač je istaknuo važnost promocije sporta hodanja u duhu olimpizma kao i značaj promocije zdravstvenog i kulturnog turizma u lokalnim zajednicama.

ATI; mr.sc. Siniša Krajač, pomoćnik tajnika za programe lokalnog športa HOO

Osobitu je pozornost skrenuo na inicijativu Međunarodnog olimpijskog odbora, kojom se putem sportskih aktivnosti nastoji upozoriti na važnost borbe protiv nezaraznih bolesti. Opatijski događaj svojevrsna je najava dugoročnog krovnog projekta kojim će HOO u suradnji s lokalnim partnerima - pod nazivom CROATIA LIKE WALK - na razini cijele Hrvatske, objediniti sve lokalne inicijative koje promoviraju ovaj bazični rekreacijski sport. Složeni turističko-edukativni projekt CROATIA LIKE WALK, utemeljen je u najboljem duhu olimpizma, a dugoročni mu je cilj valorizacija i pozicioniranje održivog sportsko turizma kao važnog segmenta cjelovite ponude naših destinacija. Uostalom, hodanjem su i začete Olimpijske igre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:04