Dan otvorenih vrata u Poliklinici Bilić Vision

Iako je lasersko skidanje dioptrije najizvođeniji medicinski zahvat općenito, neki nositelji naočala i kontaktnih leća i dalje nisu sigurni što da misle o laserskom skidanju dioptrije.

Najčešći razlog tome je strah i nedovoljna informiranost o samom zahvatu. U cilju podizanja razine informiranosti i otklanjanja nepoznanica o navedenom zahvatu Poliklinika Bilić Vision će 10.06.2016. održati Dan otvorenih vrata za lasersko skidanje dioptrije.

U nastavku su specijalisti oftalmolozi iz Bilić Visiona za čitatelje Jutarnjeg lista izdvojili glavne predrasude s kojima su se susreli u posljednjih 12 godina koliko izvode lasersku korekciju vida u Poliklinici Bilić Vision:

1. Razbijanje predrasuda o laseru – Svaka laserska korekcija na ovom laseru je individualizirana – određuje se prema svakom oku individualno. Svaki laserski puls je u potpunosti kontroliran od svoje točke nastanka do kontakta s rožnicom. Laser ne prodire u unutrašnjost oka i ne može izazvati nikakva oštećenja.

2. Strah od kasnijih posljedica – U zadnjih 20-ak godina u svijetu je laserski skinulo dioptriju više od 40 milijuna ljudi i do sada još nikada nisu zabilježene kasne posljedice operacijskog zahvata po vid. U posljednjih 12 godina u Poliklinici Bilić Vision uspješno je operirano više od 10.000 pacijenata bez ikakvih komplikacija.

3. Strah od boli za vrijeme operacije laserskog skidanja dioptrije – Ne postoji opasnost od gubitka vida ili oštećenja oka laserom prilikom zahvata. Anestezija je kapljična, oko je anestezirano pa je operacija u potpunosti bezbolna. Primjerice, lasersko skidanje dioptrije je daleko manje rizičan operacijski zahvat, nego što je to korekcija nosa ili ugradnja raznih implantata.

4. Strah od toga da ćete treptanjem omesti tijek operacije – U slučaju pokreta oka izvan zone rada lasera, laser se automatski isključuje, stoga se pacijent ne treba brinuti zbog mogućeg treptanja za vrijeme operacije.

5. Strah od povratka dijela dioptrije poslije operacije – Kod visokih dioptrija je moguć manji povratak dioptrije koji se može, ukoliko je preostalo dovoljno tkiva rožnice, ponovno korigirati. Ukoliko ste laserski skinuli dioptriju oko 25-te godine života, u pravilu vam naočale neće trebati gotovo do 50. godine života.

6. Strah od dugog oporavka – Nakon laserske korekcije vida metodom LASIK, povratak na posao je moguć unutar nekoliko dana, a nakon laserske korekcije vida metodom PRK, povratak na posao je moguć nakon 5-6 dana. Pacijenti koji se operiraju u Poliklinici Bilić Vision četvrtkom, u ponedjeljak mogu ići na posao. Mnogi pacijenti su u mogućnosti voziti auto, već dan nakon operacije, ali preporučamo da se s vožnjom pričeka 2-3 dana da se oko i mozak prilagode na novonastalu situaciju, pogotovo kod visokih dioptrija. U moru se pacijent može kupati već nakon 2 tjedna, a u bazenu mjesec dana nakon zahvata.

7. Strah od nuspojava uzrokovanih operacijom – Prolazna suhoća oka se javlja kod gotovo svih pacijenata i traje oko mjesec dana. Pacijent ima blagi osjećaj pijeska u očima, a osjećaj se ublažava redovitim kapanjem umjetnih suza (6-8 puta dnevno). Komplikacije su moguće kod približno 1% slučajeva, a bitno je napomenuti da su sve rješive.

Ako se i vi želite riješiti naočala i ostalih pomagala za vid, ali niste dovoljno upoznati s metodom laserskog skidanja dioptrije ili ne znate jeste li uopće kandidat za ovakvu vrstu zahvata prijavite se na Dan otvorenih vrata u Poliklinici Bilić Vision koji će se održati 10.6.2016. godine na Ksaverskoj cesti 45 u Zagrebu. Broj termina u Danu otvorenih vrata je ograničen pa što prije osigurajte svoj termin pozivom na broj: 01 4678 444 ili putem online obrasca na www.bilicvision.hr.

Osim što će vas pregledati specijalisti oftalmolozi, moći ćete im postaviti sva pitanja zbog kojih ste u nedoumici oko ovakve vrste zahvata koji je inače jedan od najuspješnijih zahvata u medicini. Poliklinika Bilić Vision postoji preko 20 godina i jedna je od najvećih privatnih oftalmoloških ustanova u Hrvatskoj. Od preko 80.000 pacijenata koji su prošli kroz Polikliniku Bilic Vision u Zagrebu čak 70% je došlo putem preporuke, što govori o zadovoljstvu pacijenata koji se liječe u Bilić Visionu. Postanite i vi jedan od zadovoljnih pacijenata Poliklinike Bilić Vision.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:34