FINALE A1 ADRIA LEAGUE

FINALE A1 ADRIA LEAGUE U MOBILNIM IGRAMA bit će prvi gaming turnir u regiji koji će se igrati na 5G mreži

Završni turnir u kojemu će se igrači natjecati za nagradni fond od 23 tisuće eura održavat će se u sklopu sajma Reboot InfoGamer 2019. na zagrebačkom Velesajmu od 15. do 17. studenoga
 A1

Već treću godinu zaredom finalni turnir A1 Adria League bit će održan u sklopu jednog od najvećih gaming sajmova u Europi, zagrebačkog Reboot InfoGamera 2019 powered by A1, i to od 15. do 17. studenoga.

Nakon završenog online dijela natjecanja, po četiri tima koji su igrali CS:GO i Dota 2 izborili su mjesto na završnici i igrat će pred publikom u Zagrebu za nagradni fond od 10.000 eura po igri. Uz njih, po četiri igrača mobilnih igara Clash Royale i Hearthstone natjecat će se za 1500 eura po igri. Svi oni bit će dio spektakularne završnice četvrte sezone A1 Adria League, jednog od najvećih i najvažnijih esport događaja u Hrvatskoj i u regiji.

A1

Svi koji ne budu mogli pratiti LAN finale uživo moći će to učiniti putem live streama na Twitch.tv i YouTube kanalima A1 Adria League te na službenoj Facebook stranici lige. Prijenos će također biti emitiran na televizijskim kanalima PlanetSport i GameBar.

Finale A1 Adria League održavat će se od petka 15. studenoga do nedjelje 17. studenoga u A1 5G Gaming Areni u paviljonu 11D. Cijeli spektakl počet će finalima igara Hearthstone i Clash Royale u petak, subota je rezervirana samo za CS:GO, a posljednji dan sajma i finala bit će posvećen najboljim regionalnim timovima igre Dota 2.

A1

Netflix je unio revoluciju u filmskoj i televizijskog industriji, a gledanje filmova i serija na zahtjev u ogromnom je zamahu. Situacija je još drugačija u gaming industriji. Iako Geforce Now, Sonyev PS ili nadolazeća Google Stadia streamaju igre na uređaj igrača s udaljenog servera, još zahtijevaju izrazito snažan hardver, brzi širokopojasni internet kako bi igranje poteklo bez poteškoća. 5G bi trebao stvoriti pravi “Netflix za gamere” gdje bi igrači mogli streamati igrice na svojim uređajima samo nekoliko milisekundi nakon što su pristupili serveru.

A1

Inače, finale ove sezone posebno je po tome što će se Hearthstone i Clash Royale prvi put igrati na 5G mreži, što je premijera u regiji i jedan od prvih 5G esport turnira na svijetu. Sve prednosti 5G tehnologije moći će se doživjeti i preko brojnih drugih sadržaja i demonstracija u sklopu turnira. 5G tehnologija obećava riješiti najveće probleme online gaming i esport industrije - a to su latencija i brzina. Visoka propusnost mreže i istodobno niska latencija, odnosno kašnjenje, značajno će poboljšati i unaprijediti iskustvo mobilnog igranja. 5G će, osim toga, unaprijediti i kvalitetu samih igara i donijeti brži download, vrhunsku kvalitetu slike i značajno kvalitetnije gaming iskustvo. Dodatno, 5G će ubrzati razvoj VR i AR tehnologija i omogućiti snažniji razvoj gaminga u oblaku (cloud gaming). Streamanje igara na tablete ili mobitele će uz 5G brzine teći besprijekorno.

A1

Ne čudi stoga što stručnjaci previđaju rast tržišta videoigara na 300 milijardi dolara do 2025. godine, a erozija u segmentu igraćih konzola znači kreiranje novih streaming platformi koje će preuzeti primat na gaming tržištu, na način na koji su Netflix i Amazon Prime zadominirali filmskom i TV industrijom.

Na Reboot InfoGamer 2019. powered by A1, jednom od najboljih gamerskih festivala u regiji i šire, u A1 5G Gaming Areni odigrat će se velika finala četvrte sezone A1 Adria League powered by ESL. Finale mobilnih igara koje se u igra u petak 15. studenoga odigrat će se na testnoj (živoj) A1 5G mreži među prvima u svijetu.

Ove godine igrale su se treća i četvrta sezona A1 Adria Lige, a idućih dana dobit ćemo pobjednike za dvije mobilne Hearthstone i Clash Royal te dvije računalne igre Counter Strike Global Offensive i DOTA 2. Veliko finale na jednome će mjestu okupiti najbolje timove i igrače s ovih prostora, kao i sve zaljubljenike u gaming i esport. Uspješnom projektu A1 Adria Lige pridružila su se dva velika sponzora Huawei i Thermaltake. Direktorica marketinga za privatne korisnike A1 Hrvatske, Monika Majstorović predstavila je događanja u A1 paviljonima 11D i 10A.

A1

“Finale A1 Adria Lige savršen je kraj četvrte sezone natjecanja koje iz sezone u sezonu bilježi impresivne brojke. Više od 1000 igrača iz regije natjecalo se za ulazak u završnicu i nagradni fond od 23.000 eura. Više od 700 odigranih mečeva gledalo je preko 100.000 gledatelja na svim kanalima A1 Adria Lige”, rekla je Monika Majstorović najavljujući veliku završnicu.

Glavni direktor za tehniku A1 Hrvatska Tomislav Makar predstavio je veliku novost na ovogodišnjim finalima – testnu 5G mrežu koju će svi posjetitelji moći isprobati na Huawei mobilnom uređaju te u virtualnoj stvarnosti na Vive VR uređaju.

A1

“Već sada nudimo infrastrukturu za vrhunsko iskustvo gaminga na najboljoj mobilnoj i fiksnoj mreži u Hrvatskoj prema neovisnom, međunarodnom P3 mjerenju. A1 Hrvatska 5G Arenom na InfoGameru pokazuje spremnost za novo tehnološko doba koje donosi revoluciju u gaming. Nove generacije mobilnih mreža donose značajno poboljšanu latenciju i brzinu broadbanda te time otvaraju nove mogućnosti online igranja, a zahvaljujući gaming streaming servisima vrhunska zabava bit će nam dostupna na svim uređajima i u pokretu”, objasnio je Makar, a zatim s relevantnim sugovornicima iz industrije vodio raspravu o revoluciji u gamingu koju donosi mreža nove generacije.

Svoja očekivanja i viđenje 5G-a kao akceleratora industrije zabave iznijeli su organizator Reboot Develop konferencija i InfoGamera Damir Đurović, suosnivač i tehnički direktor zagrebačkog Gamepiresa koji stoji iza svjetskog hita SCUM Andrej Levenski, direktor proizvoda Vive Enterprise za Europu Marko Savković te poznati gamer i influencer Neno Hadžihajdić poznatiji kao PvtMole. Svi oni složni su u jednom - 5G mreža će iz temelja promijeniti industriju zabave i omogućiti vrhunsko gaming iskustvo dostupno posvuda.

A1

Koliko je gaming popularan govori i činjenica da se u proteklih godinu dana broj korisnika koji su svoje konzole (PlayStation, Xbox i dr.) spojili A1 mobilnom mrežom na Cloud povećao gotovo 10 puta.

Ljubitelji gaminga i esporta, na dosad najatraktivnijem InfoGameru, u A1 5G Gaming Areni, uživat će u čitavom danu posvećenom najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu i jednoj od najpopularnijih igara, kako u pravom, tako u virtualnom svijetu – nogometu. U četvrtak 14. studenog, osim mogućnosti da pokažu na PlayStationu koliko su dobri u FIFA 20, moći će isprobati kako je biti virtualni golman na 4G i na 5G mreži. Petak i vikend rezervirani su za završnicu natjecanja A1 Adria League powered by ESL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:21