CHRISTINE MANGAN

George Clooney i Scarlett Johansson pod suncem Maroka

    AUTOR:
    • Promo

  • OBJAVLJENO:
  • 05.07.2019. u 12:05

 

Ova izvanredna, napeta priča i njezino egzotično mjesto radnje potaknuli su i Georgea Clooneyja da licitira za filmska prava, a jedna od uloga pripala bi Scarlett Johansson.

 

Tangerka, jedan od najiščekivanijih romana godine, vodi čitatelja u egzotični Maroko pedesetih godina dvadesetog stoljeća u napetoj priči o tajnama i skrivenim namjerama.

Prvijenac Christine Mangan započinje prizorom trojice muškaraca koji izvlače tijelo iz mora. Kome tijelo pripada i kako je završilo u vodi? U nastavku dvije žene naizmjenice pripovijedaju priču kojom će čitatelju pružiti dug i psihološki kompleksan odgovor na to pitanje.

 

Alice Shipley bogata je, nesigurna i ranjiva žena koja uvijek nosi rukavice od čipke i bisere. S druge strane je Lucy, pomalo je tajanstvena i mračna. Upoznaju se tijekom studija u Benningtonu pedesetih godina i ondje se među njima razvija pomalo posesivno prijateljstvo.

Nakon tragičnog događaja Alice napušta studij, vraća se u Veliku Britaniju te se udaje za Johna s kojim otputuje u Tanger, u Maroko. U potrazi za novim počecima, Alice se nada povratiti duševni mir, bježeći od traumatičnog iskustva, a možda i od svoje posesivne prijateljice Lucy.

No ubrzo se Lucy nenajavljeno pojavljuje na vratima njihova doma, gdje će pokušati ponovno uspostaviti kontakt i obnoviti njihovo posebno prijateljstvo. Ali mora se suočiti s Johnom – njihov odnos neprijateljske je prirode od samog početka, a Aliceino kaotično stanje uma pogoršava se između dvije vatre. Čitatelji će kroz njihovu priču doznati detalje misteriozne nesreće koja ih je razdvojila u Vermontu.

Tijekom boravka u Maroku kao Aliceina i Johnova gošća, Lucy upoznaje Tanger uz pomoć misterioznoga lokalnog umjetnika Youssefa i čini se neizbježnim da će se jedna od njih ili čak obje izgubiti u tome gradu. U jednom trenutku ono tijelo s početka priče ipak će morati završiti u vodi.