GNK Dinamo donirao sredstva iz kampanje „Fair play na tribinama“

 
 CROPIX

Koncem godine GNK Dinamo je završio prvu etapu kampanje ''Fair play na tribinama'' u sklopu koje izdvaja određena novčana sredstva nakon svake službene utakmice u kojoj klub nije kažnjen od strane nadležnih nogometnih tijela za ponašanje svojih navijača koje uključuje upotrebu pirotehnike, korištenje rasizma, govora mržnje i diskriminacije, klub izdvaja određeni novčani iznos. U prvom dijelu sezone, GNK Dinamo je za svaku domaću i gostujuću utakmicu HT Prve Lige i Hrvatskog kupa izdvojio 10 tisuća kuna, dok se za pojedinu UEFA domaću i gostujuću utakmicu bez kazne u fond kampanje izdvajao po 5 tisuća eura.

Tijekom prvog dijela sezone GNK Dinamo je izdvojio ukupno 218 tisuća kuna te se i ovim putem zahvaljuje svim navijačima koji su korektnim i pozitivnim navijanjem doprinijeli uspjehu kampanje ''Fair play na tribinama''.

Zagreb, 231219. 
Trg bana Jelacica.
Dodjela cekova s donacijama iz kampanje Fair play na tribinama od strane predstavnika GNK Dinamo i Hrvatskog crvenog kriza.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

Sama akcija pokrenuta je nakon što je GNK Dinamo u sezoni 2018/19. platio ukupno 311.000,00 eura kazne UEFA-i za 11 utakmica, što je najveći iznos kazni u povijesti kluba tijekom jedne sezone. Cilj je bio stvoriti sigurnije ozračje na nogometnim utakmicama, smanjiti i prevenirati upotrebu pirotehnike, rasizma i diskriminacije, ali i smanjiti novčane iznose kazni te umjesto plaćanja kazni novac dati onima kojima je to najpotrebnije.

Dinamo je klub koji svojim radom, stavovima i aktivnostima ulaže velike napore u promociju životnih i sportskih vrijednosti te se intenzivno zalaže za jednakost i poštivanje različitosti. Osim što se hrvatski prvak zalaže za ispravne oblike navijanja i promovira stav da pirotehnici, nasilju, rasizmu i diskriminaciji nije mjesto niti u nogometu niti u društvu, jednako tako proaktivno se već niz godina bavi promocijom pozitivnih i društveno prihvatljivih oblika ponašanja.

Prikupljena sredstva dodijeljena su nakon provedbe Natječaja za dodjelu financijskih sredstava na koji su se mogle prijaviti razne udruge programima ili projektima usmjerenima na djecu, mlade, socijalno osjetljive skupine; beskućnike i žrtve diskriminacije na osnovi rase, i to iz područja ljudskih prava (suzbijanje rasne diskriminacije, zaštita prava djece i mladih, zaštita prava beskućnika) te obrazovanje djece i mladih (potpora obrazovanju djece i mladih s posebnim potrebama).

Ukupno je zaprimljeno 15 prijava, a komisija za odabir izabrala je projekte sedam udruga koje su udovoljile propisanim uvjetima Natječaja te koje će biti financirane iz natječajnog fonda. Udruge kojima će biti dodijeljene donacije obvezne su podnijeti izvješće o provedbi programa/projekta najkasnije do 28. veljače 2021. godine.

Na svečanoj dodijeli donacija, na adventskoj pozornici „Božićne Bajke“ na glavnom gradskom Trgu, u ponedjeljak 23. prosinca, predstavnici odabranih udruga primili su donacije tijekom kratkog programa:

  1. Isusovačka služba za izbjeglice u Republici Hrvatskoj
  • u ime Isusovačke službe donaciju od 20 tisuća kuna primio je koordinator za integraciju Janko Gredelj, a ček s donacijom predao je član Izvršnog odbora Dinama Vladimir Gašparović

  1. Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce
  • Voditeljica programa Sportaonica Maida Arslanagić primila je donaciju u iznosu od 20 tisuća kuna od predstavnika Hrvatskog Crvenog križa Badija Hadada

  1. Udruga Maštara
  • predsjednici udruge Vedrani Topić ček s donacijom u iznosu 20 tisuća kuna predao je igrač prve momčadi GNK Dinamo Joško Gvardiol.
  1. Udruga za djecu s teškoćama u razvoju Zvončići
  • Iznos od 30 tisuća kuna primila je predsjednica udruge Snježana Čop a predao je predstavnik HCK-a Tomislav Marjanović

  1. Hrvatski savez slijepih
  • u ime saveza na dodjeli je bila izvršna direktorica saveza gđa. Andreja Veljača, a ček s donacijom od 30 tisuća kuna predao je igrač prve momčadi GNK Dinamo Sandro Kulenović

  1. Udruga Ozana
  • u ime udruge Ozana tajnik Branko Gracin, preuzeo je ček s donacijom u iznosu od 40 tisuća kuna iz ruku predsjednika kluba Mirka Barišića

  1. Udruga Sv. Vinka Paulskog u Republici Hrvatskoj / Konferencija Sv. Luise de Marillac u Zagrebu
  • predsjednica Vesela Mađerić, preuzela je ček s donacijom u iznosu od 40 tisuća kuna iz ruku predsjednice Uprave Dinama gđa. Vlatka Peras
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:17