HRVATSKA U KORAKU S NAJBOLJIMA. Osvojene nagrade u najdinamičnijoj industriji na svijetu

 

Nakon što je u siječnju ove godine Hrvatska turistička zajednica sa sustavom eVisitor za prijavu i odjavu turista osvojila treću nagradu Svjetske turističke organizacije – UNWTO, u kategoriji turističkih inovacija i tehnologije, postalo je jasno da se lice hrvatskog turizma ubrzano mijenja.

Okretanje tehnološkim rješenjima, dizajniranim za olakšanje poslovanja u turizmu, logičan je sljedeći korak. Promjene su snažne, ali u javnosti slabo popraćene. Trend negativnih reakcija na poslovne pothvate s hrvatskom adresom rezultira time da ovakve, kao i slične pozitivne priče, prođu ispod radara javnosti.

Kako organizirati vlastitu ponudu koja raste svake sezone?

Jedna od priča koja nikako ne treba proći ispod radara je i ona o NoStress4u. Radi se o online booking sustavu, hrvatskom proizvodu koji je prepoznao i Europski fond za regionalni razvoj (EFRR).

NoStress4u je „engine“ platforme za upravljanje poslovnim procesima BOOKNOW24. Ukupna vrijednost projekta je 1.640.000,00 HRK od čega EFRR financira 1.450.000,00 HRK.

Inspiracija za kreaciju sustava došla je iz želje da se riješi problem organizacije poslovanja, polazeći od najmanjih i najvažnijih sudionika u turizmu (organizatori walking tura, brodskih izleta, raftinga, fish piknika…) koji upotpunjuju ponudu hrvatskog turizma sa sve većim brojem raznovrsnih izleta i aktivnosti.

Na koji način sustav funkcionira?

1. Organiziraj: NoStress4u sustav vlasniku nudi pregled cjelokupne ponude njegovog poslovnog subjekta na jednom mjestu. U samo nekoliko klikova on može provjeriti popunjenost svih izleta i aktivnosti koje nudi te ima potpuni nadzor nad svojim poslovanjem.

2. Prodaj: Zaposlenici svaku novu rezervaciju za određenu aktivnost provode direktno kroz sustav, u stvarnom vremenu, a omogućeno im je i izdavanje potvrde krajnjem korisniku na licu mjesta, gdje god se u tom trenutku nalazili. Nakon što je korisnik izvršio kupovinu, na svoj e-mail prima potvrdu o kupovini s QR kodom.

3. Check - in korisnika: Prijava i ukrcaj putnika vrši se u tren oka, skeniranjem QR koda.

4. Izvještaj: Sva potrebna statistika - prodaja po vremenskom razdoblju ili agentu, kartica dugovanja i potraživanja je dostupna u sustavu.

Također, uvođenjem Book Now opcije, web stranica vlasnika sustava postaje i novo mjesto prodaje, a sve rezervacije napravljene online se automatski prikazuju i u sustavu. Nostress4u sustav omogućuje i povezivanje između svojih korisnika - hotela, agencija i drugih providera, čime im pruža priliku za stvaranje novih prodajnih kanala te povećanje prihoda.

Ovakvo poslovanje eliminira nepotrebno trošenje resursa – u prvom redu vremena, digitalizira ponudu i podiže ju na višu razinu. Velik je to korak i prema zelenom načinu poslovanja – bez fizičkog praćenja rezervacija pomoću knjiga i papira, okrećemo jedro u smjeru nikad važnijeg održivog razvoja turizma.

Jesu li Hrvati spremni za turističku sezonu bez stresa? Sve ovisi o tome jesmo li spremni prihvatiti svjetske trendove u poslovanju i razvijati se zajedno s njima. Pogotovo sada, kada imamo priliku koristiti digitalna rješenja skrojena baš po našoj mjeri.

Za više informacija o NoStress4u sustavu, posjetite njihovu web stranicu ili kontaktirajte putem e-mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:06