MEĐUNARODNO OKUPLJANJE

HRVATSKO DEBATNO DRUŠTVO POMIČE GRANICE Ovog ljeta Zagreb postaje mjesto okupljanja mladih iz cijelog svijeta

 
 Promo

Grad Zagreb će na deset dana ovoga srpnja postati domom argumentirane rasprave, poticanja kritičkog mišljenja i prezentacijskih vještina. Grad Zagreb će na deset dana ovoga srpnja postati domom argumentirane rasprave, poticanja kritičkog mišljenja i prezentacijskih vještina. Svjetsko debatno prvenstvo u organizaciji Hrvatskog debatnog društva okupit će najbolje reprezentacije iz cijelog svijeta. Cijeli događaj vode mladi studenti koji su ovoga ljeta odlučili pomaknuti granicu svoga dosadašnjeg volontiranja. Zahvaljujući njihovom nesebičnom radu Hrvatska će ugostiti jedno od najvećih međunarodnih okupljanja srednjoškolaca koje se prvi puta održava u ovom dijelu Europe.

Od Obame do hrvatskih srednjoškolaca

Na svjetskom debatnom prvenstvu u Hrvatskoj prisustvovati će učenici iz više od 60 država. Za više od 600 sudionika pobrinut će se preko 100 volontera Hrvatskog debatnog društva koji na organizaciji ovog događaja neumorno rade svakoga dana. Učenici koji dolaze predstavljati svoje zemlje mladi su i perspektivni budući znanstvenici, ekonomisti, političari i utjecajne osobe u svojim zajednicama. Neki od najboljih govornika kroz povijest debatnih natjecanja su upravo Barack Obama, Hillary Clinton, Bruce Springsteen te Oprah Winfrey. Mogućnost sudjelovanja na ovakvom projektu pruža mladima priliku za razmjenu mišljenja s vršnjacima iz cijelog svijeta, doticaj s različtim obrazovnim institucijama i odmjeravanje snage s najboljim svjetskim učenicima.

Zašto debata?

Ovakav događaj osigurava predstavljanje Hrvatske kao zemlje znanja, zemlje koja potiče mlade na napredovanje i poduzetnost. Svjetsko prvenstvo u debati dio je nastojanja da se kroz rad debatnih klubova svim učenicima u Hrvatskoj omogući obrazovanje koje ih potiče na kritičko razmišljanje, izražvanje stavova, rješavanje problema i preuzimanje inicijative. Predanim radom Hrvatskog debatnog društva na popisu najboljih ekipa svijeta našli su se i hrvatski učenici. Hrvatska debatna reprezentacija 2015. osvojila je prvo mjesto, a 2017. treće mjesto na prvenstvu kada su naši srednjoškolci osvojili i broncu za individualni govornički rezultat.

Promo
Hrvatska protiv Nizozemske na Svjetskom prvenstvu 2017. godine

Kako se uključiti?

Do sada su potporu organizaciji natjecanja iskazali predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović, predsjednik Slovenije Borut Pahor, Turistička zajednica Grada Zagreba i Jutarnji list kao medijski pokrovitelj događaja. Uspješnost provedbe ovog natjecanja ovisi o uključuvanju novih donatora i sponzora koji će svojim doprinosom omogućiti nezaboravan doživljaj mladima iz cijeloga svijeta i vrhunsko obrazovno iskustvo mladima iz Hrvatske.

Sve su debate otvorene za javnost, a i debatantima je lakše je govoriti publici, a ne samo sucima koji ocjenjuju njihove govor. Ako želite biti dio ove priče, slobodno se javite Hrvatskom debatnom društvu putem njihove službene stranice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:13