14. GODINU ZAREDOM U ZAGREBU

KONCERT TOMISLAVA BRALIĆA I KLAPE INTRADE U ZAGREBU Nastavak višegodišnje glazbene tradicije

Tomislav Bralić i klapa Intrade pripremaju vam 14. po redu adventski koncert u Zagrebu, 6. prosinca u KC Dražen Petrović! Na vrhunski uređenoj pozornici ugostit će svoje prijatelje iz ravnice – Bosutske bećare.

Uzastopni zagrebački koncerti postali su lijepa tradicija brojnim društvima i obiteljima kojima je ovo nezaobilazni dio prosinca, a Tomislav Bralić misli kako je "na tim koncertima Hrvatska u malom. To treba doživiti i to se ne može objasniti drugačije nego pismom".

Ovi izvanredni dalmatinski pjevači toliko su dobro poznati da su zaista glazbeni raritet na našim prostorima, ali i šire. Specifičan bariton Tomislava Bralića i otvorenost klape Intrade osvajaju na prvo druženje pa ne čudi što imaju svoju vjernu publiku različite dobi.

Ljudi iz raznih dijelova svijeta žele redovito sudjelovati na ovom glazbeno-scenskom spektaklu koji uvijek izazove prekrasne reakcije publike i za koji se traži karta više. Tomislav Bralić i klapa Intrade izvanredan su spoj koji ima „hrabrost” učiniti nešto fantastično: svake godine napraviti koncert u isto doba u istom gradu. Dupkom pune dvorane čest su prizor, no ništa od toga ne bi bilo izvedivo da ih zagrebačka publika već godinama ne dočekuje toplo, kako samo ona to zna.

Kada su ga jednom pitali u čemu je tajna njihovoga uspjeha, Tomislav Bralić rekao je: "Tajna je u našim pjesmama. Svaka nosi neku poruku. Za mene je svaka naša pjesma oda radosti... Osim toga, neki kažu da i lijepo pjevamo".

Foto: Igor Kelčec

Mnogi se o koncertu raspituju već krajem ljeta, žele na vrijeme kupiti ulaznice jer znaju da ih svake godine čeka nešto novo, nešto staro, nešto emotivno i nešto veselo. Njihov je prosinački koncert postao glazbeni događaj na kojem uistinu svi žele biti jer se na kopnu istovremeno osjećaju mirisi nadolazećeg Božića i čuje dalmatinski zvuk.

Prije skoro godinu dana izdali su album "Bilo je i vrime" na kojem se nalazi trenutačno popularna pjesma "Meni fali sve".

Klapi se svake godine na pozornici pridruže njihovi prijatelji. S Bosutskim bećarima u 2019. Tomislav Bralić ostvario je novu slavonsko-dalmatinsku suradnju koja je rezultirala spotom za pjesmu "Tko si ti", koju krasi predivna ljubavna tematika. Zato su Bećari sasvim logičan izbor kao ovogodišnji gosti.

Početak posljednjega mjeseca u godini idealna je prilika da nove pjesme čujete uživo, ali i da uživate u njihovim bezvremenskim hitovima kao što su “Zora bila”, “Zalutali pogled”, “Ne mogu te prestat jubit”, “Croatio, iz duše te ljubim”.

Pomno osmišljena autohtona dalmatinska scenografija uvijek je popraćena kvalitetnim razglasom i rasvjetom čime se publici omogućuje famozan audio-vizualni doživljaj. Stoga nemojte čekati, budite u niskom startu i osigurajte svoje ulaznice na vrijeme! Organizator je koncerta Scardona koja Klapu vjerno prati već dugi niz godina na njezinim koncertima i turnejama diljem svijeta.

Ulaznice su u prodaji na stranicama Scardone, Eventima i Ticketshopa, kao i na adresi Srebrnjak 64.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:23