Kuća ili stan? Savjeti zbog kojih ćete lakše donijeti odluku

 

Odabir života u kući ili stanu postalo je pitanje preferencije životnog stila usklađenog s užurbanim dnevnim tempom s kojima se budući vlasnici susreću. Sve veća koncentracija na praktičniji život u stanovima, koji su naočigled lakši za održavanje i zahtijevaju puno manje individualne odgovornosti spram same nekretnine, omogućila je povoljnije cijene kuća. Međutim, prednosti koje kuća može imati naspram stana i dalje su predmet neostvarenih snova s kojima se nerijetko nose stanari u zgradama.

Jedna od prvih prednosti života u kući svakako je neopisivi komfor kojeg je u stanu jako teško postići. On je povezan prije svega s prostranošću nekretnine u kojoj je puno lakše raspodijeliti višak predmeta, odjeće ili pak namještaja koji se nakuplja tijekom godina.

Zatim puno veća privatnost zbog manjeg broja susjeda s kojom graniči nekretnina. Glasno ili tiho slušanje glazbe, večernje zabave ili pak potpuno suprotno - mir i tišinu u vlastitom domu puno je lakše postići u kući. Boravljenje na zraku, bilo na terasi ili u prostranom dvorištu, luksuz je zbog kojeg će se mnogi odlučiti upravo na život u kući.

Zbog svega navedenog i vlasnici kućnih ljubimaca puno će se bolje osjećati u nekretnini s više prostora, a i privatnosti.

Brigu oko parkirnog mjesta, a nekad čak i beskrajnu potragu za istim, vlasnici kuća zapravo i nemaju jer gotovo svaka kuća ima minimalno jedno parkirno mjesto.

Spoj komfora, cijene i prostranosti samo su neke prednosti koje nudi stanovanje u kući. Portal Prvi Kvadrat nudi raznoliku ponudu kuća na području cijele Hrvatske, a ovo su samo neke od kuća na području županije Grad Zagreb s cijenom do 1000€/m²:

Tratinčica ulica, Sesvete

U Sesvetama je na prodaju samostojeća kuća od 251 m2 s cijenom od 717 €/m. Riječ je o novoadaptiranoj nekretnini pri čemu su među ostalim izmijenjene instalacije te stolarija. Nekretnina se sastoji od 6 spavaćih soba, 2 kupaonice, 2 garaže te lijepe okućnice s voćnjakom.

Varoška ulica, Zagreb

U Gornjoj Dubravi je na prodaju kuća površine 250mkoja se nalazi na parceli od 660m2 s cijenom od 840€/m. Na zemljištu se također nalaze pomoćni objekti u kojima je smještena ljetna kuhinja, kotlovnica i dvije garaže. Prednost kuće je što se može koristiti i kao 3 zasebne stambene jedinice.

Tumbri ulica, Kupinečki Kraljevec

Samostojeća kuća od 160mizgrađena je na zemljištu od 642m po cijeni od 853€/m. Kuća se sastoji od 6 soba, 2 kupaonice. Riječ je o novogradnji izgrađenoj 2015. godine s dodatnom adaptacijom iz 2018.godine. Svatko tko voli okruženost zelenilom, uživat će u predivnoj terasi ove kuće.

Tratinčica ulica, Zagreb

Ova katnica se smjestila u mirnoj ulici u zapadnom dijelu Zagreba. Površina nekretnine iznosi 225m, okućnica je površine 170m, a cijena je 751€/m. Kuća se sastoji od 4 sobe, 2 kupaonice, pomoćne prostorije, garaže, a ima i balkon te terasu. U blizini se nalaze svi neophodni sadržaji svakodnevnice.

Ukoliko i dalje niste uvjereni u prednosti života u kući i u tijeku ste pomnog planiranja hoćete li kupiti stan ili pak zemljište na kojem ćete izgraditi svoju nekretninu iz snova, možda će Vam u Vašoj odluci pomoći savjeti s bloga Prvog Kvadrata koja je to od triju vrsta nekretnina idealna za Vas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:02