SVIJET BOLJIH MOGUĆNOSTI

Moderna tehnologija silovitom brzinom nameće nove načine rješavanja problema u medicini

 

Moderna tehnologija olakšala je život svima nama, kako na privatnim, tako i na poslovnim poljima. A posebice je uvelike olakšala posao kada je u pitanju medicina, što su nam otkrili stručnjaci iz Poliklinike Regenius. Razvitak tehnologije omogućio je brže i lakše planiranje terapija, ubrzalo rad i donijelo nove metode rada.

Isto tako, suvremena tehnologija pomogla nam je u predviđanju rezultata. Danas puno preciznije možemo odrediti terapiju i predvidjeti uspješnost krajnjeg ishoda. Napredna tehnologija u Poliklinici Regenius koristi se svakodnevno te se njome dolazi do vrhunskih rezultata na području dentalne, estetske i regenerativne/rekonstrukcijske kirurgije. Ovdje osobito ističemo korištenje suvremenih strojeva i naprednih tehnologija koje posjedujemo u segmentu korištenja matičnih stanica kako u zdravstvene tako i u estetske svrhe. Bez tehnologije, ovakve vrste zahvata, bile bi u potpunosti nemoguće. Također, nove i sve naprednije metode rekonstrukcijskih zahvata zahtijevaju i preciznije dijagnostičke metode”, pojašnjavaju iz Poliklinike Regenius.

Naravno, razvojem moderne tehnologije mijenjao se i obujam posla poliklinike. Danas lakše mogu doći do pacijenata, pokazati im svoje radove, kontaktirati ih i odgovoriti na njihove upite te izgraditi vlastiti način komunikacije. Isto tako i pacijenti jednostavnije dolaze do stručnjaka te dobiju brže odgovore na svoja pitanja.

Veliki značaj u poslu dajemo marketingu i upravljanju društvenim mrežama što nam uvelike pomože i u unapređenju prodaje. Moderna tehnologija pomaže nam u konkuriranju na tržištu kao i razvoju naših proizvoda. U stomatologiji bi istaknuli CT dijagnostiku koja nam daje preciznu analizu stanja i gustoće kosti neophodnu za ugradnju zubnih implantata. Time je uvelike smanjena mogućnost pogreške te nastanka komplikacija. Poliklinika Regenius posjeduje i mikroskop kojim se otvara jedna potpuno nova dimenzija nedostižna za ljudsko oko, a koji se koristi za specifična brušenja i endodonciju (liječenje zuba). Na području estetske kirurgije te regenerativne i rekonstrukcijske kirurgije s masti i matičnim stanicama za koje smo specijalizirani, svakako moramo izdvojiti SEPAX uređaj koji nam pomaže pri obradi i izdvajanju matičnih stanica te Puregraft sustav s kojim se izvađena mast obrađuje”, s ponosom naglašavaju.

Silovitom brzinom moderna tehnologija nameće nove načine rješavanja problema. Svakim kongresom u Regeniusu upotpunjuju svoja znanja i uče nove tehnike te vode računa da idu u korak s onim što nova tehnologija nudi. Nešto što je prošle godine bilo novo, danas je staro, a veliki dio posla je automatiziran jer se sve šalje i prima digitalnim oblikom te se sve može kompjuterski programirati. Danas je moguće dobiti 3D rentgen zubi, a tehnologija se sve više okreće printanju te novim softverskim rješenjima. Uređaji i tehnologija koje danas poliklinika Regenius posjeduje prije desetak godina bili su u svojim začetcima.

Tehnologija kojom mi danas upravljamo u poliklinikama je „zlatni standard“. Pristup pacijentu, ali i sam zahvat je olakšan te je omogućena veća preciznost u postizanju željenog rezultata kirurga, ali i pacijenta, što je u konačnici najvažnije”, pojašnjavaju.

Zahvaljujući internetu, danas Polikliniku Regenius s lakoćom mogu kontaktirati i pacijenti koji nisu samo iz Zagreba u kojem se poliklinika nalazi, a najveći obujam pacijenata, cca. 60% dolazi iz Hrvatske, zatim slijedi područje Italije s kojeg dođe cca. 20% pacijenata te područje Austrije s obujmom pacijenata od cca. dok 10 %. Preostalih 10% pacijenata dolazi iz Slovenije, Velike Britanije, Nizozemske, Danske. Kvalitetna usluga je broj jedan, a to je dodatan razlog usavršavanja stručnjaka i na poljima tehnologije.

Naši doktori prate tehnologiju i njezin razvoj te su uključeni u sve novitete koji se na tržištu pojave. Isto tako, prate profesore na fakultetima te su posebno informirani o novim tehnologijama u svom uskom specijaliziranom području zanimanja (protetika, kirurgija, implantologija). Naši doktori svakodnevno dobivaju nove informacije iz željenog područja, pa se tako služe i društvenim mrežama te redovno prate opinion- leadere stomatologije”, nastavljaju.

Ali, baš kao što svaka medalja ima dvije strane tako i tehnologija koja je omogućila pristup informacijama u dva klika ima svoju pozitivnu, ali na žalost i negativnu stranu. Pozitivna je svakako lakoća pristupa i dostupnosti. Pacijenti polikliniku mogu vrlo lako i jednostavno kontaktirati, dobiti sve informacije koje ih zanimaju jednim telefonskim pozivom ili upitom preko e-mail adrese.

Naša web stranica je također izvor opsežnih informacija i dolaskom na nju pacijentima je omogućeno i prije dolaska upoznati se s interijerom poliklinike, stručnim timom, radovima i iskustvima postojećih pacijenata, itd. Negativna strana se očituje u tome što pacijenti često ne shvaćaju koliko je svaka situacija jedinstvena i specifična te da je čovjek jedinka za sebe pa se vrlo često poistovjete s komentarima ili iskustvima drugih pacijenata. Stoga danas, možemo apsolutno reći da je internet i blagoslov i prokletstvo, zavisno s kojeg aspekta gledamo. Ipak, apsolutno se slažemo, da internet kao tako rasprostranjen medij, uz pametno korištenje, donosi puno novih prilika, mogućnosti, ali omogućuje i rješenje određenih problema”, zaključili su iz Poliklinike Regenius.

Pristup najnovijim tehnologijama važan je preduvjet za kvalitetniji i jednostavniji život te stvaranje i razvoj vlastitih poslovanja. Upravo zato, najbolja mreža i brzi internet moraju biti dostupni u svakom kutku Hrvatske, kako bi svi već danas živjeli bolje, uspješnije i kvalitetnije, stvarajući tako bolju budućnost za sebe, a i za društvo u cijelosti.

Za više inspirativnih priča posjetite Svijet boljih mogućnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:52