Najkontroverzniji, kultni horor svih vremena dobio nastavak - Leatherface: Početak

 

Niskobudžetni horor film The Texas Chain Saw Massacre je 1974. godine šokirao svijet. Priča o skupini prijatelja koje na putovanju zarobljava, muči i u konačnici ubija monstruozna obitelj kanibala na čelu sa strašnim Leatherfaceom, bio je prvi film takve vrste koji je pomaknuo granice ukusa i straha. Njegova važnost za žanr je bila tolika da je više od četiri desetljeća kasnije bio nadaleko smatran jednim od najvećih i najkontroverznijih horor filmova i veliki utjecaj koji je inspirirao čitavu generaciju redatelja. Sada je došao trenutak da se ispriča priča o jednom od kultnih zlih likova u povijesti kinematografije.

DSC_6268.NEF

U ovom filmu koji prethodi radnji filma The Texas Chain Saw Massacre, mladu medicinsku sestru otimaju četiri nasilna tinejdžera koji su pobjegli iz psihijatrijske ustanove i vode je na put iz pakla. Jedan od njih je osuđen na život prepun tragedija i strahota koje će mu uništiti zdrav razum i pretvoriti ga u čudovište po imenu LEATHERFACE, a progoni ga poremećeni predstavnik zakona željan osvete.

DSC_5923.NEF

„Nismo željeli reciklirati priču koja je već viđena milijun puta", kaže producent Les Weldon. Leatherface:Početak je osmi film franšize The Texas Chainsaw Massacre i zamišljen je kao prethodnik (prequel) koji objašnjava podrijetlo glavnog lika u serijalu. Weldon kaže: „Ovo je bila prilika za novi i drugačiji pristup cijeloj The Texas Chainsaw mitologiji. Željeli smo ispričati priču koja je u korijenu glavnog lika, a nikada prije nije ispričana, priču o tome kako je nastao Leatherface.“

DSC_3256.NEF


Originalnu priču o Teksaškom masakru motornom pilom – Leatherface: Početak, u distribuciji Blitza, možete pogledati od 12.10. u CineStaru i ostalim kinima.

Pogledajte trailer:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:22