Požar na Kvatriću buknuo u kuhinji, u manje od 3 sata izgorjela 4 stana

Požar koji je ovog utorka izbio u stambenoj zgradi u blizini zagrebačkog Kvaternikova trga ugašen je za manje od dva i pol sata. Prema pisanju medija, zagrebački su vatrogasci prvu dojavu o požaru dobili u 20 sati i 42 minute, a do 23 sata požar je ugašen.

Vatrogasci su na mjestu požara bili već pet minuta nakon dojave. U intervenciji su sudjelovala 32 vatrogasca iz 3 vatrogasne postaje te ukupno sedam vozila. Prve vijesti govorile su kako je u požaru izgorjelo osam stanova, no kasnije se ispostavilo da se ipak radi o četiri stana, od kojih su dva na četvrtom katu zgrade u potpunosti izgorjela, dok su dva stana na trećem katu ozbiljno oštećena. Uglavnom se radi o oštećenjima roleta i prozora, a u požaru su oštećeni i stubište, tavanske prostorije te dva automobila na koja su pali opožareni dijelovi zgrade.

Požar je prvotno buknuo u kuhinji stana od 30m2 na četvrtom katu zgrade i proširio se fasadnim oblozima. Uzrok požara još nije poznat. Prema podacima Hrvatske vatrogasne zajednice, požari najčešće nastaju nenamjernom ljudskom pogreškom. Najviše ih nastaje zbog neopreznog rukovanja predmetima s otvorenom vatrom, dok 15 posto požara nastane kratkim spojevima na nepravilnim štednjacima, kaloriferima, bojlerima ili strojevima za pranje rublja.

Nesreće se, nažalost, događaju, a najbolji način da se zaštitite od materijalne štete nastale požarom i drugim rizicima jest ugovaranje police osiguranja imovine. Osiguranje doma u Croatia osiguranju pokriva štetu nastalu od 16 rizika – od provalne krađe do požara i poplava, a jedinstvenom policom možete osigurati i građevinski dio nekretnine te predmete i vrijednosti u njoj. U slučaju oštećenja imovine isplatit će vam se nova građevinska vrijednost imovine u vrijeme nastanka osiguranog slučaja, a sami možete odabrati dopunske rizike od kojih se želite osigurati. Informativnu cijenu police Osiguranje doma prilagođenu vašim potrebama možete izračunati online.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:26