ZA NULA MINUTA

Savršeno hranjiv i ukusan doručak u samo par pokreta? Moguće je!

 
 Getty Images/iStockphoto

Na svijetu postoje dvije vrste ljudi: oni koji se bude puni elana i energije prije samog alarma i oni koji uporno stišću “snooze” gumb i odbijaju ustati iz kreveta do zadnje minute. Bez obzira na to kojoj skupini vi pripadate, svima nama je jedno zajedničko – važnost dobrog i hranjivog doručka.

Closeup alarm clock, Young asian woman wake up in the moring and stiing on bed at mirror door side relaxing in holiday with sunlight
Getty Images/iStockphoto

Nazivaju ga kraljem obroka i najvažnijim dijelom dana kada je hrana u pitanju, ali nerijetko ga preskačemo zbog manjka vremena. A zašto je doručak uopće toliko bitan? Jedan od osnovnih razloga je taj što nam tijelo tijekom noć iskoristi sve zalihe hrane za oporavak i regeneraciju. Stoga se ujutro budimo s malo energije, a pred nama je najčešće osam sati mentalnog ili fizičkog rada.

I bez obzira na to jeste li ujutro već spremni za prvi trening ili se mahnito držite svoje šalice crne kave, unos hrane je od krucijalne važnosti. Nutricionisti već godinama naglašavaju kako je jutarnji obrok iznimno bitan za koncentraciju i učenje, nevezano za godine, a doručak koji nudi optimalnu količinu cjelovitih žitarica, proteina i namirnica bogatih vlaknima, iznimno je potreban našem mozgu za izvođenje normalnih funkcija.

Young smiling woman having a cup of coffee in her bed, right after waking up
Getty Images

Iako to sve zvuči razumno i jednostavno, nemale su prilike kada ujutro jednostavno nemamo vremena za pripremu doručka koji će obuhvatiti sve navedene namirnice te se prepuštamo liniji manjeg otpora i putem do posla ili, još gore, par sati kasnije posjetimo pekaru ili trgovinu i kupujemo sendvič.

Ipak, ovom problemu od sada možete s lakoćom doskočiti jer vam idealan doručak može biti spreman za nula minuta! Sve što vam je potrebno su voda i Lino Nutri Balance po vašem ukusu. Možete birati između opcije s Chia sjemenkama koji sadrži cjelovite žitarice koje su iznimno bogat izvor vlakana i proteina, vitamine B skupine i vitamin C. Ili možete odabrati opciju Lino Nutri Balance Oats s cjelovitim žitaricama kao idealnim izvorom vlakana, i proteina, vitaminima B skupine i kalcijem.

Ulijte vodu, pomiješajte svoj Lino i doručak je spreman u tren oka pa čak i ako ste prespavali tri alarma. Bez obzira na prekovremeno valjanje po toplom krevetu i kašnjenje, nemate više nikakve izlike za preskakanje jutarnjeg obroka, a ako ste ustali na vrijeme, priprema doručka za nula minuta pružat će vam više vremena za opuštanje prije odlaska na posao.

Stoga, posvetite manje od minute najbitnijem obroku u danu, uživajte u hranjivom doručku i s elanom krenite osvajati novi dan. Pa čak i ako ste najveći pospanac na svijetu. Dobar tek!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:24