Wolt

Što nam donosi novi koncept food festivala?

Na hrvatskoj gastro sceni se u zadnje vrijeme događaju uzbudljive stvari i možemo reći da svake godine nudi sve više uzbudljivih opcija s novim i drugačijim sadržajem.

Food festivali su polako ali sigurno postali najdraža vrsta manifestacija zagrepčana.

Opuštena atmosfera te ukusna i raznovrsna hrana samo su neki su od mnogobrojnih razloga zašto ih ljudi toliko rado posjećuju te zašto su se upravo food festivali prometnuli u jedne od najpopularnijih na domaćoj sceni. Tako su se i ove godine pojavili novi food festivali koje čekamo posjetiti.

Jedan od svakako najzanimljivijih jer R’n’B festival. Riječ je o prvom Restaurants & Bars Weekend festivalu, novom izdanju najuspješnijeg business događaja u regiji koje će po prvi puta okupiti najpoznatija imena iz svijeta hrane, pića i kave održava se u HAZU Gliptoteci u Zagrebu od 23. do 26. svibnja.

Organizatori R’n’B Weekenda, Tomo Ricov i Boris Kovaček, ujedno i organizatori Weekend Media Festivala, predstavili su ukratko ideju koja stoji iza ovog događaja i njegovu filozofiju.

„R’n’B Weekend Zagreb kombinacija je konferencije, sajma i festivala koja potiče izvrsnost u segmentu ugostiteljstva te proizvodnje hrane i pića, a što o tome imaju za reći svjetski gastronomski uzori moći ćete poslušati kroz četiri dana u Gliptoteci HAZU-a“, istaknuo je Tomo Ricov. Boris Kovaček istaknuo je da je gastronomska industrija jedna od najvažnijih u turizmu te najavio zanimljive panele na kojima će se, među ostalim, razgovarati o modernoj hrvatskoj kuhinji i strategiji razvitka gastronomije.

Sam festival tematski je podijeljen na tri kategorije – hranu, piće i kavu.

Wolt & R’n’B

Brojni restorani najavili su prisustvo na festivalu, a između ostalih Wolt koji se prometnuo kao jedno od najzanimljivijih noviteta na hrvatskoj gastro sceni, također će sudjelovati, a iz njihove bogate ponude moći će se probati jela ovih restorana:

50 Burger and Champagne koji je već poznat zagrebačkoj publici, a nedavno je promijenio meni i kulinarski identitet. Postao je prvi street food lokal u Zagrebu koji na jednom mjestu priprema i prodaje ramen, hamburgere i divovske Apple pie fritule. Ova je kombinacija najpopularnijih formata street fooda s drastično različitim geografskim porijeklom kombinacija je koja im je zagarantirala uspjeh na food sceni.

A posto je nedavno otvoreni zagrebački restoran. A Posto, spada među najinteligentnije koncipirane nove restorane u gradu. A Posto ujedinjuje bazični talijanski meni, koji se sastoji od šest ili sedam pizza, četiri predjela, par tjestenina, par salata i par glavnih jela, s vrlo dobrom listom aperitiva i koktela, s vinskom kartom.

Good food koji je zagrebačkoj publici već duže omiljena oaza street food hrane. S njihovom bogatom ponudom sendviča, salata, burgera, ali i raznih smoothia, cijeđenih sokova i ostalog. Odnedavno je postao dio Wolt ponude.

Time svojom raznolikom ponudom azijskih jela i autohtonim pristupom pripreme jela već dugo drži mjesto jednog od najpopularnijih i najkvalitetnijih restorana na domaćoj food sceni. Na festivalu ćete moći probati njihova jela kao što su ramen, sushi, ali i ostale delicije.

Garden Kitchen and Bar čiji se meni se sastoji od snackova poput janjećeg lollipopa i spring rollsa od patke, par salata, pa tri jela na žlicu (juhe, curry sa slanutkom, chili con carne), Beer Food s Fish and Chipsom, bečkim, rebricama i burgerom. Svojom raznolikom ponudom brzo je postao prepoznatljiv na zagrebačkoj food sceni.

Iz svih ovih restorana moći će se naručivati preko Wolta, s posebnim popustom za vrijeme trajanja R’n’B festivala.

*Wolt nudi opciju naručivanja hrane iz restorana koji se nalaze u radijusu od četiri kilometra, a naručujete je preko weba ili preko iOS i Android aplikacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:25