Jedino je Pula centar filma!

Sve je spremno za najposjećeniji filmski nacionalni događaj

Da Pula ne nosi filmski predznak bez razloga odavno je poznato domaćoj publici i stranim gostima; kroz grad se već tjednima šuška o mnogobrojnim filmovima, radionicama, izložbama, koncertima i popratnim sadržajima, uobičajenim sastavnim obvezama pulskog srpnja.

Jubilarno izdanje osjeća se na svakom koraku, od gradskih ulica do trgova, čime je festivalski identitet preuzeo gradsku vizuru i odredio dnevne i večernje filmske trendove: jutarnje dinamične susrete s autorima, projekcije za najmlađe, popodnevne međunarodne vrsne naslove, te nezamjenjivu i neponovljivu Arenu. Filmski festival obvezna je stanica ljetnog kulturnog itinerera u kojemu uživaju ljubitelji filma, a devet će festivalskih dana zasigurno biti premalo za one koji željno prate i iščekuju program, odnosno festivalskoj vjernoj publici koja, uz filmove, čini srce Pulskog filmskog festivala.

promo
promo

65. Pulski filmski festival otvara svoja vrata u subotu, 14. srpnja s posebnim Svečanim otvorenjem u 21:30 uz renomirane voditelje Duška Čurlića i Danijelu Trbović, a nakon spektakularnog vatrometa slijede dva hrvatska filma - kratkometražni U ime Jagode, Čokolade i Duha Svetoga, te dugometražni film Aleksi koji će otvoriti program Hrvatskog filma.

promo

Čak se 17 filmova utrkuje za Zlatne arene, od kojih 10 hrvatskih i 7 manjinskih koprodukcija, a na najljepšoj i najvećoj filmskoj pozornici na otvorenom, pulskom amfiteatru, ove godine će se prikazati i premijere novih domaćih serijala Novine 2 i Crno-bijeli svijet. Izuzev Hrvatskog programa, Festival se diči nikad raznovrsnijim Međunarodnim programom Europolis Meridijani s izuzetnim razno-žanrovskim filmovima, redom visokocijenjenih kritičkih ostvarenja, od komedija, psiholoških trilera do drama i kriminalističkih. Trinaest naslova, od kojih 12 hrvatskih premijera, upotpunjeni su i programom premijernog prikazivanja dokumentarnih filmova i dramskih serijala te atraktivnim kratkim metrom.

promo

Pula baštini i tradiciju prikazivanja filmova za najmlađe, dugogodišnjim programima za djecu Pulica i Pulica+ i pripadajućim im radionicama koje su ove godine popunjene u rekordnom roku. Šezdesetak mladih polaznika okušat će se u režiranju i produkciji filmova, a nešto stariji i u nezavisnom valoriziranju. Za one koji film vole pratiti uz more, na plaži Ambrela pet će se večeri prikazivati odlični filmski naslovi koji će se moći gledati sa ležaljka.

promo

Za one zahtjevnije, koji uz filmsku projekciju vole pratiti i dodatna događanja, na raspolaganju su im zanimljive izložbe, koncerti od lokalnih do svjetskih imena, stručni Festival ulične hrane, „usputni“ film na Trgu Portarati i još velik broj kvalitetnih programa. Iz programa PoPularne Pule ove godine se izdvajaju dva svjetska hita - Mamma Mia 2 i Hotel Transilvanija 3: Praznici počinju.

promo

65. rođendan filma pod zvijezdama slavit će se na 17 lokacija diljem grada, prijavljeno je više od 200 predstavnika medija koji će dnevno izvještavati o tjednu punom dobrih filmova, plesa i pjevanja, druženja i velikih emocija.

Vidimo se u Puli!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:51