S GENERACIJE NA GENERACIJU

Uspomene na djetinjstvo koje ni zub vremena ne može izbrisati iz naših srca

    AUTOR:
    • Sponzorirani sadržaj

  • OBJAVLJENO:
  • 10.09.2019. u 13:44

Svi znamo frazu “radi kao singerica”, a ona označava da je nešto kvalitetno, besprijekorno i pouzdano. Naravno, izraz dolazi od šivaće mašine Singer koja je osvojila svijet i domove još sredinom 19. stoljeća, a u nama izaziva nostalgične osjećaje baš poput Proustovog kolačića Madeleine.

Illustration from 19th century
Getty Images
 

Naime, Singerica je oduvijek dio obiteljskih nasljeđa. Davnijih dana su djevojke ulazile u brak s mirazom u koji bi se ubrajala posteljina, komadi namještaja i u većini slučajeva – Singerica. Naše prabake, bake i majke su pomoću nje porubljivale i skraćivale hlače, košulje, haljine, ali i jastučnice i posteljinu, a Singerica se prenosila s generacije na generaciju. U to vrijeme mašina se pokretala nogama, a njezin specifičan dizajn asocira nas na najljepše uspomene.

Svi smo znali kako u limenoj kutijici danskih keksića nećemo pronaći hrskave slatkiše, već se unutra nalazi pravo malo carstvo konaca, igala i “ziherica”, ali to nam nikada nije predstavljalo problem. Dapače, to je bilo idealno rješenje za sve one nespretne padove prilikom kojih smo poderali hlače, zapinjanja kada bi nastradala suknja ili kada smo kupili hlače koje su nam idealne po širini, ali nogavice se vuku po podu. Tada bi iskusne ruke baka i mama krenule u akciju sa Singericom i svaka bi potrgana stvar postala kao nova, a predugačke hlače kao da su krojene po nama.

Old sewing machine
Getty Images/iStockphoto
 

Djevojčice su mogle svoje lutke odjenuti po posljednjoj modi, a sve uz samo malo materijala i nekoliko šivaćih tajni koje su naše bake imale kao tajnog asa u rukavu. Uz specifičan zvuk dok mašina radi, za samo nekoliko trenutaka su lutkice dobile novo elegantno ruho, haljine, bluzice i suknje!

Emocionalna vrijednost Singerica je i danas neprocjenjiva, ali ono što je nevjerojatno jest da rade jednako kao i prvog dana. Stoga ih možete, osim kao neodoljivi ukras, upogoniti i sada baš kao u ta neka davnija vremena, a sve što vam treba je osnovno znanje o šivanju. Ako niste jedni od onih koji u obitelji imaju naslijeđene mašine, nema brige. Današnje moderne verzije Singerica jednako su kvalitetne, a ujedno i još lakše za korištenje potpunim početnicima u šivanju. Moderne Singerice imaju mogućnost lakog postavljanja konca, jednostavnog izbora boda, vlastite programe šivanja, a neke čak i besplatni pribor.

Tailor at Work on Sewing Machine.
Getty Images/iStockphoto
 

Stoga, što čekate? Nabavite svoju Singer mašinu i krenite u stvaranje uspomena za sadašnjost, ali i za buduće generacije!

Malo je potrebno da se zaljubiš u šivanje. Osim što su funkcionalni, jednostavni i neodoljivi modele SINGER SIMPLE 3210, TRADITION 2259 i TALENT 3321 od 06.11. do 31.12.2019. ili do isteka zalihe, možeš pronaći po akcijskoj maloprodajnoj cijeni od 1.399,00 kn (model SIMPLE 3210), 1.599,00 kn (model TRADITION 2259) i 1.999,00 kn (model TALENT 3321). Ne propustite jedinstvenu priliku i kupite sada Singer šivaču mašinu kod sljedećih ovlaštenih prodavatelja: Emmezeta, Elipso, SINGER Hrvatska, eKupi. Pri kupnji ova tri modela šivačih mašina Singer vam na poklon daruje i knjigu "Šivanje, prepravljanje i krpanje". Dodatne informacije o proizvodu i akciji nalaze se ovdje.