Ako Milovanović ima srpsko državljanstvo, nema izručenja

Državni tajnik srbijanskog Ministarstva pravde Slobodan Homen izjavio je danas da ne postoji mogućnost da uhićeni Željko Milovanović, osumnjičen za ubojstvo vlasnika tjednika "Nacional" Ive Pukanića, bude izručen Hrvatskoj, ako ima državljanstvo Srbije.



Homen je za B92 rekao kako se utvrđuje državljanstvo Milovanovića, da je sigurno kako ima hrvatsko i bosansko, te da je najvjerojatnije i državljanin Srbije.



Milovanović, zvani Gavra, uhićen je sinoć zbog sumnje da je umiješan u ubojstvo Pukanića 23. listopada u Zagrebu, a za njim su tragale policije Hrvatske, BiH i Srbije.


U Beogradu uhićen Željko Milovanović




Homen smatra kako je moguće da Hrvatska donese odluku o ustupanju kaznenog postupka Srbiji.







"Možemo ga zajedno procesuirati s još jednim već uhićenikom u zatvoru, a u pitanju je Sreten Jocić, koji se sumnjiči za isto djelo, odnosno da je naručio ubojstvo", rekao je Homen.



Iako bi, prema njegovim riječima, bilo normalnije da se za ubojstvo koje se dogodilo u Hrvatskoj sudi u toj zemlji, ukoliko uhićeni Milanović ima srpsko državljanstvo sudit će mu se u Srbiji.



Homen je rekao da bi Srbija trebala od Hrvatske dobiti konkretne dokaze i izjave svjedoka da bi ga mogla procesuirati za kaznena djela koja je počinio u Hrvatskoj.  (njd)



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 19:39