Austrijanci će zabraniti Thompsona?

KLAGENFURT - Koruška Zemaljska služba za zaštitu ustavnog poretka provjerava informacije o planiranom koncertu Marka Perkovića Thompsona u Austriji za vrijeme Europskog nogometnog prvenstva, a voditelj te službe ne isključuje ni mogućnost zabrane koncerta.

Zemaljska služba za zaštitu ustavnog poretka provjerava opravdanost sumnji vezanih za Thompsonov koncert najavljen za 7. lipnja, objavljeno je u petak u koruškom programu Austrijske radio televizije (ORF).

Austrijska novinska agencija APA objavila je da Thompsona prati glas da je blizak fašizmu i da njegovo umjetničko ime potječe od istoimene automatske puške "korištene u hrvatskom ratu".

Organizator koncerta je Lavanttaler Sportklub St. Andrae, a predviđeno je da se njime obilježi početak javnih okupljanja vezanih za Europsko nogometno prvenstvo. Organizator se za Thompsona odlučio zbog toga što udruga očekuje mnoge goste iz Hrvatske i što je Perković u Hrvatskoj pjevač broj jedan, izjavio je predsjednik kluba Horst Noessler.

Već je prodano oko 1.000 ulaznica za koncert, a udruga ne očekuje sigurnosne probleme, dodao je Noessler. Gradonačelnik St. Andraea, socijaldemokrat Peter Stauber, izjavio je za ORF da grad nema nikakve veze s koncertom. On sam načelno nema nikakvih primjedbi ukoliko organizator ispuni sve potrebne uvjete.

Služba za zaštitu ustavnog poretka još ispituje slučaj, a za deset dana donijet će se odluka hoće li Thompson moći nastupiti. Voditelj Službe Helmut Mayer nije htio isključiti mogućnost zabrane koncerta.

Dan nakon eventualnog Thompsonovog koncerta hrvatska nogometna reprezentacija igra svoju prvu utakmicu na Euru, protiv Austrije u Beču. (Hina)



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:40