Bobby G Hrvatima donio i treći Emmy

ZAGREB - Ime Boško Grubić velikoj većini Hrvata vjerojatno ne znači apsolutno ništa, ali taj mladi redatelj iz Siska pod umjetničkim imenom Bobby G čak je tri puta osvojio nagradu Emmy, najugledlednije američko televizijsko priznanje, i u petak je iz SAD-a došao u rodni grad podijeliti svoju radost s obitelji i prijateljima.



Unatoč manjim problemima s otkazanim letom iz Pariza za Zagreb, navodno zbog prijetnje eksplozivnom napravom, Grubić je ipak preko Splita uspio doći do Siska. Posljednjim Emmyjem Bobby G ovjenčan je prije točno tjedan dana, 23. lipnja u Atlanti, gdje mu je The National Academy of Television Arts & Sciences na svečanosti za regiju koja obuhvaća pet saveznih država - Alabamu, Georgiju, Mississippi, Južnu i Sjevernu Karolinu - uručila nagradu za najbolju televizijsku reklamu.



U Americi te nagrade znače jako mnogo. Čak i nominacija znači puno. Dobiješ jedan status, a možeš i dizati cijenu, odmah više vrijediš, što nikako nije nevažno. Kipić Emmyja, ovaj najnoviji, nisam donio sa sobom jer su iz kompanije tražili da ostane njima, a moj će doći Fed-Exom sljedeći tjedan
Riječ je o reklami pod naslovom "The Steak - Cook it right", za kompaniju Atlanta Gas Light, jednog od najvećih distributera plina na istočnoj obali SAD-a, u kojoj je Grubić sudjelovao kao kreativni direktor i redatelj. Dodjela Emmyja, inače, održana je u hotelu Grand Hyatt u Atlanti uz izravan televizijski prijenos, u kojem je Grubić sudjelovao gotovo pola sata.



- U Americi te nagrade znače jako mnogo. Čak i nominacija znači puno. Dobiješ jedan status, a možeš i dizati cijenu, odmah više vrijediš, što nikako nije nevažno. Kipić Emmyja, ovaj najnoviji, nisam donio sa sobom jer su iz kompanije tražili da ostane njima, a moj će doći Fed-Exom sljedeći tjedan. Što se tiče budućih projekata, za tu istu kompaniju radit ću nešto novo čim se vratim jer je ovaj dobro prošao.



U Hrvatskoj sam dogovorio reklamu za Formula Film, s njima sam radio reklamu za Veet, kremu i vosak za depilaciju, te za Vanish. Ostajem u Hrvatskoj do rujna, došao sam na pravi odmor. Ljeto ću provesti na relaciji Zadar- Dubrovnik, u Zadru imamo kuću u kojoj se sastaje cijela obitelj. Dubrovnik me strašno nadahnjuje i posebno bih ga preporučio svima koji se bave kreativnim poslovima - rekao nam je danas Grubić.



Svoj prvi Emmy Boško Grubić dobio je još 1999., a drugi 2006. godine, a dobitnik je i čak 13 nagrada Telly te brojniih drugih nagrada.               (I. M.)



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:53