Croatia Boat Show u Splitu

Na desetom izdanju Croatia Boat Showa očekuje se nastup 1.500 izlagača koji će na 140 tisuća četvornih metara na kopnu i u moru izložiti više od 500 plovila, rekao je direktor organizatora sajma - tvrtke Profectus, Vicenco Blagaić na današnjoj konferenciji za novinare.

Prema njegovim procjenama, sajam će pohoditi 70 tisuća posjetitelja, što je za 40 posto više nego prošle godine.

Svoje će proizvode u splitskoj gradskoj luci i nedavno obnovljenoj Rivi predstaviti najpoznatija imena iz svijeta male brodogradnje te predstavnici najvećih svjetskih nautičkih grupacija kao što su Ferretti i Azimut-Benetti kao i uglednih brodogradilišta među kojim su Sunseeker, Princess, Bavaria, Fairline, Aicon, Drettman i drugi, rekao je Blagaić.

On očekuje da će veći dio potencijalnih kupaca biti iz Rusije, zemalja srednje i istočne Europe te Austrije, Njemačke i Italije.

Uz razna plovila posjetitelji će moći razgledati i izložbu brodske opreme, rekvizita za slobodno vrijeme na moru te luksuznih automobila.

Usporedo s Croatia Boat Showom po prvi put će se održati sajam nekretnina Croatia Property Show, koji će se smjestiti na Prokurativama, u neposrednoj blizini gradske luke.

U Profectusu kažu da je sajam namijenjen prvenstveno investitorima i agencijama za poslovanje nekretninama te očekuju 70 tisuća posjetitelja, kao i to da će sajam postati jedan od vodećih u Sredozemlju.

Tijekom konferencije za novinare Profectus je potpisao ugovore s generalnim sponzorom sajma, Hypo Alpe Adria Groupom te s dobavljačima vode i sladoleda - Jamnicom i Ledom, kao i s tvrtkom Dal Casa s kojom surađuje u organizaciji sajma nekretnina

NT/Hina
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:47