'Doktrinu šoka' osvojili su...

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 19.01.2009. u 13:35

T ko je odgovoran za sve ratove i financijske krize našeg doba? Šokantne odgovore nudi nova hit knjiga Naomi Klein 'DOKTRINA ŠOKA – uspon kapitalizma katastrofe' u izdanju V.B.Z.-a. Dijelimo pet primjeraka.

Ako želite shvatiti kako svijet funkcionira i koja je uloga velikih moćnika, ovo je knjiga za vas.


Diljem svijeta, u Britaniji, u Sjedinjenim Američkim Državama, u Aziji i na Bliskom Istoku postoje moćnici koji zarađuju na kaosu – iskorištavaju krvoprolića i katastrofe da okrutno i nemilosrdno preobraze svijet sukladno vlastitim idejama. Oni su doktori šoka.

Kao uzbudljivo otkriće  “Doktrina šoka” otkriva tajnu povijest našeg doba. Raskrinkavajući globalne profitere Naomi Klein je otkrila podatke i međusobne veze koje su potresle čak i nju – koliko sveobuhvatno uvjerenja doktora šoka dominiraju našim svijetom i na koji se način ostvarila ta dominacija. Zarađujući milijarde na tsunamiju, pljačkajući po Rusiji, izrabljujući Irak – zastrašujuća priča o tome kako neki mlate novac dok se ostali mlate međusobno.

Nepristrano, nevjerojatno informativno, predivno kontroverzno i strašno kao sam vrag.
John le Carré

Smionom i sjajno utemeljenom tezom, majstorski i znalački vođenom kroz više od 500 stranica ove knjige, Kleinova se otkriva kao majstor-pripovjedač našeg vremena… “Doktrina šoka” možda je među najvažnijim knjigama desetljeća.
San Francisco ChronicleMario Pilj (Brođanci)
Robert Jug (Zagreb)
Zdenka Svetina (Osijek)
Ina Baldić (Zagreb)
Sanda Mikačić (Koprivnica)

Nagrada stiže poštom.
Dobitnici:


Izdvajamo