Filipović iz ringa u bolničku postelju

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 01.01.2009. u 18:30

Mirko Filipović izašao je neokrznut iz novogodišnjeg dvoboja protiv 50 kg težeg i 30 cm višeg korejskog suparnika Hong Man Choija.

Neatraktivnom, ali vrlo učinkovitom taktikom na Dreamovu turniru u Saitama Super Areni, Cro Cop je nakon 6:32 minuta borbe u prvoj rundi na predaju prisilio najvećeg čovjeka koji je ikad ušao u ring.

- Sve je završilo kako sam samo poželjeti mogao. Prošao sam neokrznut u dvoboju protiv suparnika koji je Fjodora Jemjeljanjenka bacao kao šibicu - rekao je Filipović nakon prve kapitalne pobjede u slobodnoj borbi još od 2006. godine.

Operacija u Traumi

Bila je to preslika meča protiv podjednako zastrašujućeg Boba Sappa iz 2003. Cro Cop je obigravao oko Korejca i high-kickovima pripremao pobjedu. Vješto se čuvao razmjene udaraca i borbe na tlu, znajući da ga Choi može nokautirati jednim udarcem.

- Profitirao sam dosljedno slijedeći zacrtanu taktiku. Znao sam da ga je teško pogoditi high-kickom u glavu, ali morao sam Korejca držati u neizvjesnosti i gađati koljena - objasnio je Mirko, čija je slaba točka u novogodišnjem dvo- boju također bilo koljeno.

Filipović se, naime, odmah po povratku u Zagreb u četvrtak navečer uputio u zagrebačku Kliniku za traumatologiju na dogovorenu operaciju ligamenata koljena na desnoj nozi.  

- Već mi je muka od terapija koje sa svakodnevno morao prolaziti da bih uopće mogao trenirati. Sad mogu mirno na operaciju i potom na trotjednu rehabilitaciju u klinici Terme u Selcu. Najteže ću podnijeti nekoliko dana ležanja u Traumi - rekao je Mirko.

Oproštajni meč u UFC-u

Radi se o sanaciji četiri godine stare ozljede (zadobivene uoči dvoboja s Aleksandrom Jemjeljanjenkom) prednjeg križnog i lateralnog ligamenta koljena. Dr. Hudec će rekonstruirati ligamente koristeći tkivo s Mirkove desne potkoljenice. Kako je i sam najavio gledateljima u Saitami, hrvat- skog gladijatora ne treba ponovno očekivati u ringu prije sredine 2009. godine.

- Nadam se da ću već nakon dva do tri mjeseca trenirati punim intenzitetom, a potom će mi trebati nekoliko tjedana da se vratim u formu - rekao je Cro Cop, te da pitanje o planovima odgovorio:

- Nisam u godinama kad se mogu stvarati neki dugoročni planovi. U rujnu ću proslaviti 35. rođendan. Zdravlje mi je danas na prvom mjestu. Vjerujem da ću se tijekom 2009. još triput boriti pod okriljem Dreama, a nadam se i oproštajnom meču u UFC-u.

Slobodan Mufić

Izdvajamo