DRAMA NA IGRAMA

FOTO Šok u Londonu: Olimpijskom prvaku iz Pekinga utezi teški 195 kilograma pali na vrat!

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 08.08.2012. u 10:51

AP

Pritrčale su liječničke ekipe, volonteri su ispred Nijemca razvili olimpijsku zastavu kako se drama ne bi odvijala pred publikom i TV ekipama, ali se Steiner, srećom, nakon minutu-dvije, ustao kao da se ništa nije dogodilo i pozdravio sve

Olimpijski prvak u dizanju utega iz Pekinga Nijemac Matthias Steiner imao je mnogo sreće na jučerašnjem natjecanju nakon što mu je 195 kilograma težak uteg pao na glavu i vrat.

Steiner je ranije uspijevao bez ikakvih problema podignuti i 200 kilograma, no četiri kilograma manja težina umalo je bila kobna po njega na Olimpijskim igrama u Londonu.

Po dolasku na borilište ništa nije odavalo da će biti ikakvih problema, pa je i sam početak dizanja protekao u najboljem redu.

Nijemac je uspio podići šipku s utezima s poda i iznad glave. Međutim, u djeliću sekunde, Steineru je ponestalo snage i nije se mogao uspraviti. Ruke su mu se počele tresti, noge nisu izdržale, a šipka s teškim teretom je pala preko njegove glave i niz vrat.

Pritrčale su liječničke ekipe, volonteri su ispred Nijemca razvili olimpijsku zastavu kako se drama ne bi odvijala pred publikom i TV ekipama, ali se Steiner, srećom, nakon minutu-dvije, ustao kao da se ništa nije dogodilo i pozdravio sve.

Izdvajamo