Gavrilović kupio rapski hotel za 5,8 milijuna eura

RAB - Hotel Ros Maris u staroj jezgri otoka Raba ovih dana promijenio je vlasnike. Zbog neplaćanja kreditnih obveza izraleskih vlasnika, Hypo banka pokrenula je ovršni postupak i oglasila prodaju hotela.



Kako doznajemo, najbolju ponudu dao je Đuro Gavrilović i na kraju kupio hotel za 5,8 milijuna eura. Predstavnici Gavrilovića jučer su došli preuzeti hotel, no postojeća uprava, koja navodno nije dobila informaciju o prodaji hotela, odbila je predati ključeve.



Problem je nastao zato što je Gavrilović od banke u ovršnom postupku kupio nekretninu, a ne i tvrtku. Stoga nema obaveza prema radnicima. No, naš izvor nas uvjerava da zaposlenici nemaju razloga strahovati jer će svi zadržati posao, a otvarat će se i nova radna mjesta.



Tvrtka Ros Maris nije raskinula radne odnose sa zaposlenicima i zbog toga im Gavrilović ne može ponuditi nove ugovore. Ako dosadašnji vlasnici ne pristanu na dogovor oko preuzimanja i definiranja statusa pokretne opreme, Gavrilović će preuzeti hotel na način da promijeni brave i to već danas.



Regionalna sindikalna povjerenica Sindikata turizma i usluga Loredan Gluhak planira se uključiti u slučaj Ros Maris.



- Nadam se da će svi djelatnici nastaviti rad u hotelu, no ostaje problem dugova dosadašnjih vlasnika prema radnicima. Nisu plaćani porezi i doprinosi, o čemu je već alarmirana Porezna uprava.



Prema njezinim riječima, bivši su vlasnici krajnje nekorektno postupili prema radnicima jer su ih tek jučer, nakon što su odradili novogodišnje blagdane, izvijestili da više nisu vlasnici hotela.



Kada je uprava rapskog Imperial 2003. godine prodala hotel izraelskom biznismenu Yoavu Ronenu, činilo se to kao dobar potez. Međutim, od samog početka obnovu hotela pratili su problemi, a radnicima su kasnile plaće.




N. Horvat, H. Grubišić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 00:17