Glavni dokaz i Crvelinove fotografije s intervencije

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 05.09.2007. u 21:00

ŠIBENIK - Istražitelji i forenzičari koji istražuju kako je na otoku Kornatu tijekom rutinske akcije gašenja požara došlo do tragedije u kojoj je osam vatrogasaca smrtno stradalo, a još pet zadobilo po život opasne ozljede, pred rješenjem su tog teškog slučaja.  Kako smo neslužbeno doznali, istražiteljima su pomogle fotografije koje je tijekom akcije gašenja požara na otoku Kornatu snimio preminuli vatrogasac iz Tisnog Tomislav Crvelin.

Tomislav Crvelin Preminuo vatrogasac Josip Lučić

Vatrogasce je ubio eruptivni plamen?

Istražitelji su pronašli njegov fotoaparat te uspjeli doći do fotografija koje, navodno, omogućavaju točan uvid u sve što se događalo nakon prvog desantiranja sedamnaestorice vatrogasaca između Lučice i Šipnate te drugog desantiranja trinaestorice vatrogasaca na do sada nepoznatom mjestu.

Postojanje fotografija s lica mjesta koje je snimio jedan od stradalih vatrogasaca, potvrdio je i Ivan Nađ zamjenik ravnatelja policije i šef operativnog stožera koji vodi istragu tragedije na otoku Kornatu.
Kako neslužbeno doznajemo, sve više prevladava mišljenje da je trinaestoricu stradalih vatrogasaca na mjestu stradanja zaista iznenadio nepredvidivo snažni plamen koji je jaki južni vjetar ponio uz klanac između Velog vrha i vrha Glavice.

U svjetlu tih novih informacija postaje razumljivije na što je mislio teško ozlijeđeni Marinko Knežević kada je radiouređajem nakon poziva za pomoć rekao: Vatra nas je pregazila.

Podsjetimo, osim fotografija Tomislava Crvelina, kao dokaz koji bi trebao rasvijetliti okolnosti nastanka požara na Kornatu, policija je izuzela i fotografije koje je navodno snimio njemački turist, a na kojima se vidi sami početak izbijanja požara u uvali Vrulje.

Istraga bi trebala pokazati kako je izazvan požar u uvali gdje se nalazi objekt Javne uprave Nacionalnog parka Kornati.   


Krunoslav BorovacPolicija u Šibeniku i danas je, kao i prošlih dana, obavila obavijesne razgovore s osobama koje su na bilo koji način povezane ili imaju određene informacije o tragičnim događajima na otoku Kornatu, gdje je u požaru stradalo 13 vatrogasaca, potvrdio je glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovac.

Do danas se razgovaralo gotovo sa stotinu ljudi, što, rekao je, neće biti konačan broj.  Borovac nije htio komentirati napise nekih medija o tome da je danas šibenska policija obavila obavijesni razgovor sa županijskim vatrogasnim zapovjednikom Draženom Slavicom i njegovim zamjenikom Volimirom Miloševićem.

"Što smo točno razgovarali, s kim i o čemu, te što smo u tim razgovorima doznali policija ne može reći, jer to, među ostalim, ne bi bilo korektno ni prema ljudima s kojima se razgovarao", kratko je kazao Borovac.

Prilikom gašenja požara na Kornatu 30. kolovoza poginula su šestorica vatrogasaca, od posljedica opeklina preminula su još trojica, a četvorica u bolnicama u Zagrebu i Splitu su u vrlo teškom stanju.  (Hina)

O događajima na Kornatu saslušano stotinjak osoba


Stanko Ferić

Izdvajamo