Grad Hvar odbio ponudu Orca

ZAGREB - Grad Hvar odbio je ponudu Orca da se udio grada u Sunčanom Hvaru namiri u nekretninama te se vraćamo traženju rješenja kako bi Grad dobio 25 posto plus jednu dionicu u toj hotelsko-turističkoj tvrtki, izjavio je potpredsjednik Vlade i predsjednik Upravnog odbora HFP-a Damir Polančec nakon današnjeg sastanka s predstavnicima Grada Hvara, Orco grupe i Crkve.



- Ni u jednom trenutku, nikada nije bilo upitno jesmo li spremni prenijeti 25 posto plus jednu dionicu Sunčanog Hvara Gradu Hvaru - ustvrdio je Polančec, najavljujući za sljedeći tjedan ponovni sastanak.



Objasnio je da se kao alternativno rješenje u slučaju Sunčani Hvar pojavila ideja Orco grupe, odnosno predsjednika Uprave Sunčanog Hvara Dragana Lazukića, o namirenju Grada Hvara kroz određene nekretnine. Polančec kaže da nikad nije odbacio tu ideju, ali i ponavlja da je Vladin stav o prijenosu dionica Gradu uvijek bio jasan. Gradonačelnik Hvara Pjerino Bebić kaže da se Grad zahvalio te da im je cilj dobiti 25 posto plus jednu dionicu Sunčanog Hvara.



Kako doznajemo, delegacija Grada Hvara poručila je Polančecu da će sljedeći sastanak biti posljednji ako se ne nađe rješenje jer ne žele ulaziti u predizbornu kampanju, kao i da predloženu odluku Vlade nitko s Hvara neće potpisati. Ustvrdio je i da uplata od 15 milijuna kuna na račun HFP-a, Gradu neće biti problem, kao da nije ni problem odustajanje od sporova sa Sunčanim Hvarom.     





Potpredsjedniku Polančecu predali smo i peticiju sa 1300 potpisa građana Hvara koji nas podupiru. Ono što Hvarani žele jest treća dokapitalizacija Sunčanog Hvara, ali na način da nam Vlada nadomiri razliku kojom Grad Hvar neće izgubiti kontrolni paket od 25 posto plus jednu dionicu - rekao je gradonačelnik Bebić. Za Hvarane je, dakle, sporan treći uvjet - prihvaćanje Sporazuma dioničara jer bi, kaže Bebić, u tom slučaju Grad izgubio 25 posto plus jednu dionicu.



Bebić tvrdi da je Polančec na današnjem sastanku rekao da to mora vidjeti, da za to nema mandat.   

P eticija sa 1300 potpisa 





H. Appelt;Hina
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 22:01