HSP obilježio obljetnicu rođenja Oca domovine dr. Ante Starčevića

ZAGREB - Izaslanstvo Hrvatske stranke prava (HSP) obilježilo je danas obljetnicu rođenja Oca domovine i utemeljitelja stranke Ante Starčevića, (rođenog na današnji dan 1823. godine), položivši vijenac na njegov grob na šestinskom groblju i odavši mu počast.



Predsjednik stranke Anto Đapić istaknuo je da je Starčevićevo djelovanje u Hrvatskom saboru i izvan njega stvorilo snažan nacionalni osjećaj za stvaranje hrvatske države, a njegovo geslo "Bog i Hrvati" bilo je početak stvaranja modernog nacionalnog državotvornog osjećaja.



Na tragu te pravaške ideje koju je utemeljio Starčević zajedno sa svojim suborcem i supatnikom Eugenom Kvaternikom, mi danas na tom svjetonazoru gradimo hrvatsku budućnost. On je korjenika hrvatska, a onaj tko nema korijene, nema šanse za budućnost, a onaj tko ima korijene, kao što imamo mi, hrvatski narod, na nauku Oca domovine Ante Starčevića, ima velike šanse u budućnosti, istaknuo je Đapić.



Dr. Ante Starčević naš je stup i oslonac i mi s pouzdanjem idemo dalje u izgradnju hrvatske države na onim vrijednostima i načelima na kojima je on prije više od 160 godina krenuo osmišljavati program stvaranja hrvatske države, naglasio je Đapić.



U današnje vrijeme kada imamo hrvatsku državu moramo staviti naglasak na one vrijednosti na kojima je on smatrao da hrvatsko društvo mora počivati - na poštenju, moralu, obitelji i kršćanskim načelima i obveza je nas njegovih sljedbenika da na tim načelima i dalje izgrađujemo hrvatsko društvo i državu, poručio je predsjednik HSP-a Anto Đapić. Polaganju vijenca nazočni su bili i članovi Predsjedništva te ostali članovi i dužnosnici HSP-a. (Hina)



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:11