I u teškim se vremenima u kući može biti chic

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 07.02.2009. u 07:37

U Parizu se od 23. do. 27. siječnja održao sajam namještaja poznat kao Maison&Objet. Moda za kuću je fenomen koji svoju platformu ima upravo u pariškome sajmu koji nudi uvid u suvremene navike, stilove, tehnologiju i socijalne promjene koji prate produkciju predmeta za svakodnevni život. Svi veliki sajmovi u 2009. godini pokušavaju dati odgovor na bauk recesije; u Parizu su dali predvidljiv odgovor - u inovaciji i kreativnosti vide održivost tržišta dekorativnih predmeta za interijere.

Maison&Objet održava se dva puta godišnje, u siječnju i listopadu. Upravo završeno izdanje prošlo je u znaku velikog dizajnera Karla Lagerfelda kojeg je Maison&Objet proglasio dizajnerom godine.


Baš kao i na tjedan dana ranije održanom sajmu u Kölnu, i u Parizu je bio, kažu analitičari, razvidan povratak klasici i sigurnim reizdanjima iz prošlosti. No, proizvođači poput Swarovskog nisu odustali od svog turboluksuza pa su tako u Parizu predstavili namještaj talentiranog skandinavskog dizajnera Torda Boontjea ukrašenog Swarovski kristalima. Početak kalendarske godine napučen je sajmovima namještaja; ovog tjedna se jedan upravo održava u Stockholmu (od 4. do 8. veljače). Mi donosimo fotografije nekoliko zanimljivih izlagačkih nastupa brandova koje u Hrvatskoj zastupa domaća tvrtka - Meblo.


Pavica Knezović Belan

Izdvajamo