Ivana Banfić postala instruktorica fitnessa

ZAGREB - Ivana Banfić će se od sljedećeg tjedna angažirati kao instruktorica fitnessa u zagrebačkoj fitness kući Collum, gdje će dvaput tjedno po jedan sat trenirati s grupama polaznika po vlastitom programu Fitness & Fun.



- Napokon ću vježbati u društvu. Kako je sport moja druga ljubav, poželjela sam svoja iskustva prenijeti drugim ljudima - kaže pjevačica koja će preko tjedna raditi kao instruktorica fitnessa, a vikendom će održavati koncerte na kojima će promovirati aktualni album "Vjerujem". Napominje kako je osmislila novi program vježbanja u kojem su zastupljeni svi efekti treninga, prilagođeni svim životnim dobima, s najvećom potrošnjom kalorija u minuti.



- Riječ je o dugotrajnijem programu tijekom kojega ću raditi s grupama od pet ljudi, a sam trening će biti prilagođen svakome posebno - kaže Ivana Banfić, čiji Fitness & Fun program počinje zagrijavanjem na kardiospravi u trajanju od 10 do 14 minuta, a nastavlja se radom od 30 sekundi na jednom od osam postolja. U početku se u tridesetak sekundi obavi 15-ak ponavljanja, a poslije i tridesetak. Period odmora je 30-60 sekundi, a slijedi povratak na postolja za kružni tip treninga. Fitness & Fun program proširen je i na rad s kablovima, loptama, elastičnim trakama i drugim pomagalima.  



Kružni tip treninga, ističe pjevačica, sjajna je metoda jer se u što kraćem vremenskom roku kapitalizira maksimalna efikasnost - poboljšavaju izgled i zdravlje, a program je ujedno antistresne prirode. Novi Ivanin angažman posljedica je dugogodišnjeg bavljenja sportom i ljubavi za njegove ekstremnije varijante. 





Mirela Goreta
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. lipanj 2024 19:42