HIGIJENA AUTOMOBILA

Iznenađujuće statistike: Prljavo bogati voze i prljave aute!

Pranje automobila nije važno samo u estetskom smislu, već je i važan dio održavanja auta jer se njime uklanjaju sol i druge korozivne supstance

Jedno je istraživanje u Velikoj Britaniji statistički pokazalo kako, barem u toj zemlji, oni najgobatiji najrjeđe peru svoje automobile, dok to puno češće rade njihovi sunarodnjaci plićeg džepa.

Samo jedan na svakih 17 vlasnika automobila koji su na menadžerskim pozicijama pere svoj auto jednom tjedno, za razliku od vlasnika automobila s nižim prihodima među kojima je statistika jedan na svakih 12. Svakog tjedna svoje aute pere i 4 posto Londončana.

Iznenađujuće je i da 3 posto vlasnika svoj automobil pere svega jednom godišnje ili ga uopće ne pere, a taj se postotak penje na 6 posto među vozačicama.

Među onima s nižim prihodima, jedna osoba na svakih šest automobil pere jednom u dva tjedna, dok je taj prosjek među bogatijima jedna osoba na svakih osam. Oni zapravo aute najčešće peru jednom svakih nekoliko mjeseci, tj. to je praksa za oko 30 posto menadžera.

Gotovo polovica svih britanskih vozača svoje automobile pere svaka dva mjeseca do pola godine. Što se tiče dobnih skupina, stariji vozači imaju puno bolji prosjek od mlađih. Dok 44 posto vozača starijih od 55 godina svoje automobile pere barem jednom u dva tjedna ili tjedan dana, taj je prosjek za mlađe vozače točno upola manji, 22 posto.

Pranje automobila nije važno samo u estetskom smislu, već je i važan dio održavanja auta jer se njime uklanjaju sol i druge korozivne supstance.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:07