Izraelci greškom ubili svoja tri vojnika

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 06.01.2009. u 09:36

JERUZALEM - Tri su izraelska vojnika poginula, a najmanje 20 je ranjeno u Pojasu Gaze kad je na njih greškom ispaljena tenkovska granata, priopćila je u utorak izraelska vojska.

Vojni glasnogovornik je rekao da je posada jednog tenka greškom otvorila vatru na zgradu u sjevernom dijelu Pojasa Gaze ne znajući da su je već zauzeli izraelski vojnici. Četvorica od ranjenih su u teškom stanju.

'Sarkozy poziva na nastavak holokausta u Gazi'

Informacija o smrti vojnika je objavljena s nekoliko sati zakašnjenja kako bi se prije toga obavijestile njihove obitelji, priopćila je vojska.

Do ovog incidenta izraelska strana je priznala smrt jednog svog vojnika od početka kopnenih borbi protiv Hamasovih boraca. (Hina)


On je novinarima u sjedištu UN-a u New Yorku rekao kako vjeruje da civili čine najmanje 25 posto od oko 500 osoba ubijenih u borbama, a da je zdravstveni sustav u Gazi u kritičnom stanju zbog više od 2 500 ranjenih.

Holmes je dodao da na području Pojasa Gaze ima sve manje pitke vode, hrane, lijekova i ostalih potrepština. (Hina)

UN: uznemirujuća humanitarna kriza u Gazi

NEW YORK - Humanitarna kriza koja je pogodila Pojas Gaze izaziva rastuću zabrinutost, rekao je UN-ov dužnosnik za humanitarne operacije John Holmes.


Izdvajamo