Kalmetin vozač uhićen zbog reketarenja

KARLOVAC, ZAGREB - Danijel Miočić (44), dugogodišnji vozač ministra Božidara Kalmete, od ponedjeljka je pritvoren na 30 dana u karlovačkom Županijskom sudu i pod istragom je da je reketario Miću Valentića (49), građevinskog obrtnika i ugostitelja iz Cetingrada.



Osim Miočića, koji je jedan od dvojice stalnih vozača ministra mora, turizma, prometa i razvitka uhićeni su još trojica Zadrana; Nikola Valentić (38), Damir Zelić (38) i Elvis Lučić (34) te Zagrepčani M. G. (26) i G. D. (25). Sumnjiči ih se da su od poduzetnika tražili 100.000 eura na ime navodnih usluga kojima su Valentiću osiguravali poslove na obnovi kuća na području Cetingrada i okolice na slunjskom području.



Osim Miočića uhićena su još trojica Zadrana. Sumnjiči ih se da su od poduzetnika tražili 100.000 eura na ime navodnih usluga kojima su Valentiću osiguravali poslove na obnovi kuća na području Cetingrada i okolice na slunjskom području.
Uhićeni su u nedjelju u policijskoj sačekuši u Cetingradu kad su došli po novac. Istražna sutkinja Jasminka Jerinić-Mušnjak u ponedjeljak je protiv okrivljenih otvorila istragu, ispitala ih i odredila im jednomjesečni pritvor. Valentić je inače na internetskim stranicama Cetingrada predstavljen kao obrtnik koji najviše radi za Općinu, Hrvatske šume i Hrvatske ceste.



Tijekom predistražnih radnji istražna sutkinja izdala je nalog kojim su, tada osumnjičenici, nadzirani, odnosno snimani su im razgovori preko fiksnih i mobilnih aparata. Akcija je izvođena u tajnosti, a svim osumnjičenima su pretražene kuće, a po nalogu MUP-a postupala je i PU zadarska. Svi su uhićeni prepraćeni u karlovački Županijski sud.



Valentićev Obrt za prijevoz putnika i usluge građevinskim strojevima u vlasništvu ima tri kamiona i deset građevinskih strojeva. Mića Valentić je i nezavisni vijećnik cetingradskog Općinskog vijeća.



Predsjednik Tuđman  1996.  odlikovao  je Valentića Redom hrvatskog pletera za osobit doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i ugledu njezinih građana. Navodno je tijekom rata prikupljao novac, hranu i odjeću.



Valentić nije želio komentirati uhićenje svojih reketara i pravio se kao da ništa ne zna o cijelom slučaju. Miočić kao jedan od nadzirane skupine, još je u srijedu bio na finalnoj utakmici Lige prvaka u Ateni.



noćas informaciju da je uhićen jedan od dvojice stalnih vozača ministra Kalmete. Miočić je vozio Kalmetu i dok je bio zadarski gradonačelnik i ministar ga je po stupanju na dužnost povukao u Zagreb.



Prenijela nam je i izjavu ministra Kalmete koji je rekao: - Ne znam o čemu se radi. Informaciju od uhićenju svog vozača dobio sam od njegove supruge koja mi je rekla da ga je policija privela u petak navečer. Moram reći da sam zatečen jer koliko ga ja poznajem, nikad nije bio u sukobu sa zakonom i nije bio kažnjavan. Neka institucije rade svoj posao, pa će se nakon završetka istrage vidjeti što je posrijedi.     (D. Mi.)    

Kalmeta: Ne znam o čemu se radi

Marina Halužan, glasnogovornica Ministarstva prometa, potvrdila je


M. Pušić;D. Miljuš;M. Penavić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:47