Kerum gradi najveći poslovno-trgovački centar u Hrvatskoj

SPLIT - Do kraja godine tvrtka Kerum otvorit će u Splitu najveći poslovno-trgovački centar u Hrvatskoj veličine 53.000 četvornih metara, a moderna građevina koja niče na ostacima nekadašnjeg propalog proizvodnog diva, tvornice Diokom, zvat će se Joker, što je kratica imena Joška Keruma, sina poduzetnika Željka Keruma.



Investicija je teška 50 milijuna eura, od čega polovicu ulaže Kerum, a polovicu poslovni partner iz Zagreba Imorent Erste Leasing.



- Smatram da je ovo najveće ulaganje u posljednjih 30 godina u Splitu i zahvalni smo gradskim vlastima koje se prema nama nisu ponašale birokratski, već su nam dale podršku u pripremi projekta. Vjerujemo da će ovaj objekt biti novo središte Splita - rekla je Nevenka Bečić, direktorica tvrtke Kerum.



Centar Joker na predjelu Brodarica prvi je projekt koji se realizira izravno na temelju novog Generalnog urbanističkog plana koji je Split nakon 22 godine dobio u prosincu prošle godine.







Projekt je izradio arhitekt Zoran Jeremaz koji je maksimalno iskoristio postojeće stare tvorničke hale jer su izuzetno kvalitetne gradnje. Ispod se ukopava podzemna garaža za 350 automobila, a objekt će uz brojne poslovne prostore, trgovine i restorane imati supermarket, te šest multipleks kinodvorana koje će opremiti Broadway kina. Računa se da će s deset projekcija dnevno kina godišnje u centar privući oko pola milijuna ljudi.



Serđan Guštin, direktor razvojnog odjela Keruma, najavio je da će se u centru zaposliti oko 800 ljudi, a očekuje da će biti između 400 i 500 novih radnih mjesta.



Za mjesec dana počinje potpisivanje prvih ugovora s poslovnim partnerima od kojih mnogi iz Italije, Austrije i Njemačke prvi put dolaze u Hrvatsku. Na vrhu zgrade bit će i novouređeno sjedište tvrtke Kerum.

Nataša Bakotić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 14:27