Kroz minsko polje sletio na prugu pred nadolazeći vlak

DRNIŠ- Drago Markota, 43-godišnji Sarajlija, u subotu malo poslije 6 sati ujutro sletio je s ceste na tračnice željezničkog kolosijeka u mjestu Žitnić kod Drniša. Nakon kilometar duge ravne ceste naišao je na oštri lijevi zavoj, prošišao kroz kamenjar i minski sumnjiv teren, da bi se zatim u Mercedesu zaustavio na tračnicama, točno pet minuta prije dolaska putničkog vlaka. Njegov završetak vratolomne vožnje i panično mahanje za pomoć u strahu od vlaka primijetili su građevinari koji na tom dijelu ceste obavljaju rekonstrukciju.



Oni su udruženim snagama nekoliko puta bezuspješno pokušali maknuti automobil s tračnica, koji je s probušenim guma ostao na felgama. Pomalo frustrirani u napetoj situaciji i s pogledima prema vlaku koji se približavao, dosjetili su se i mobitelom pozvali prometni ured u Drnišu gdje je dežurni prometnik putem veze odmah naložio strojovođi da na tom dijelu pruge uspori i zaustavi vlak. U nesvakidašnjoj vratolomiji Sarajlija Drago, očito sretan i tvrde glave, prošao je samo s nekoliko ogrebotina na nosu i čelu. Odbio je medicinsku pomoć, “napuhao” policajcima čistu nulu i malo se uznemirio tek nakon spoznaje da je Mercedesom prošao kroz moguće minsko polje.



- Što ja znam kako sam prošao do pruge - rekao je policajcima i napomenuo da je prethodno nekoliko kilometara prije nesreće povezao jednu ženu koja je stopirala.



 - Pobjegla je ona odmah i ostavila me samog u nevolji. Bježala je i na sav se glas derala da luđeg od mene u životu nije vidjela - rekao nam je nakon nesvakidašnje nesreće Drago Markota.


Željko Huljev
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 12:48