Mamić: Protutnjat ćemo Splitom

ZAGREB - Trofejni salon Dinama u nedjelju je bio premalen za sve one koji su htjeli nazočiti predstavljanju igrača koji će osvježiti Vlakov roster i na proljeće krenuti u borbu za svoje mjesto pod suncem u momčadi. Šef parade bio je povratnik u “modre” redove Siniša Jagodić, a glavni prezenter Zoran Mamić.



- Calello je bio kapetan svih mladih uzrasta u Independienteu, a igrao je za mlade reprezentacije Argentine. Potpisao je na 5,5 godina kao i Sivonjić, a Slepičkina je ugovorna obaveza dvije sezone kraća - rekao je u uvodu Mamić, ponudivši glavnim akterima “svjetla reflektora”.



Argentinac Calello i Čeh Slepička dali su gotovo istovjetne izjave kojima su izrazili zadovoljstvo dolaskom u klub koji ima europske ambicije, a Sivonjić je bio nijansu konkretniji.



- Došao sam igrati. Svjestan sam jake konkurencije, ali ne bojim se. Sve je na meni - rekao je Sivonjić koji će nositi dres s brojem 24 koji je od Eduardova odlaska bio slobodan.



Trener Vlak pozdravio je potez uprave i zahvalio im što su u teška vremena pronašli sredstva da dovedu tri igrača koja prije svega smatra pojačanjima, a ne prinovama. Zauzvrat, Vlak je obećao:



- Dinamo će igrati moderno, atraktivno i ostvariti ciljeve, a to su Kup i prvenstvo.



Sportski direktor pojasnio je status Balabana i Šokote, odnosno Suareza koji nije doputovao iz Argentine.



- Prva su dvojica pod ugovorom sa svim pravima i obavezama. Dok ne pronađu druge klubove, trenirat će s prvom momčadi. Često su najavljivali odlazak pa su zato i anagažirana ova dvojica napadača - kaže Mamić koji je otkrio da je Guillermo Suarez posuđen Argentini Juniors s opcijom otkupa ugovora.



Pojačanje u redovima rivala i optimizam s Poljuda Zoran Mamić oštro je komentirao.



- Dvadesetdrugog veljače protutnjat ćemo Splitom. Počeli su dobro raditi, ali njihove rečenice pune su podcjenjivanja. Omalovažavaju nas i zaboravljaju što smo napravili u nekoliko prošlih sezona. Iako to nije moj stil, nakon njihovih izjava mogu im poručiti da ćemo protutnjati Splitom - ponovio je mlađi Mamić, a njegovu je izjavu finiširao stariji brat: - Vidi se tko mu je brat.





Najzvučnijim prinovama ovog prijelaznog roka pridružila su se i šestorica nadarenih mladića stasalih u omladinskoj školi Dinama. Antolić, Bagarić, Kramarić, Pivarić, Tomečaki Vrsaljkopotpisali su prve profesionalne ugovore s “modrima”, a trojica od njih (Antolić, Pivarić i Tomečak) priključit će se prvoj momčadi.



- S ovim će se dečkima broj domaćih igrača u prvoj momčadi popeti na 12, što je pravi primjer smjernica i strategije kluba - rekao je Zoran Mamić koji je predstavio i Iliju Lončarevića, koji se u klub vraća kao trener Lokomotive i osoba koja će taj projekt objediniti s planiranjem razvoja prve momčadi Dinama.

Predstavljena Dinamova mladost





Alen Lesički
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:11