Mesić: Optužbe Peratovića na moj račun su besmislene

Tvrdnje slobodnog novinara Željka Peratovića su totalna besmislica. Ja o tom čovjeku ne znam ništa, ne čitam njegov blog i za mene je totalna nepoznanica, izjavio je danas predsjednik Stjepan Mesić komentirajući Peratovićeve tvrdnje da on stoji iza njegova progona, te na taj način najmešta premijeru Sanaderu.

Mesić je dodao da si Peratović očito daje na važnosti, te da on ne demantira kolumniste koji ga napadaju. "Ali ako on uživa u tome da ga ja ne volim, neka uživa", poručio je predsjednik.





"To je totalna besmislica. Ja o tom čovjeku ne znam ništa. On me ne zanima niti ja čitam njegov blog niti bilo tko meni govori što on piše", izjavio je Mesić nakon današnjeg radnog ručka s predstavnicima Američke trgovinske komore.

Istaknuo je da "ne želi demantirati neke koji ga napadaju, poput Dujmovića, Ivkošića, Margetića". "U te likove valjda i ovaj spada", kazao je.

Ustvrdio je da Peratovića nikad u životu nije sreo te da stoga ne vidi ni razloga zašto bi ga napadao.

Ipak, premetačinu koju je policija napravila u novinarovu stanu smatra greškom.

"Vjerojatno su pošli linijom manjeg otpora, da razgovaraju s onim do koga je došla državna tajna. Očito je trebalo rješavati na drugi način, u krugu onih koji raspolažu državnom tajnom, a ne kod onoga tko ju je dobio. Mislim da je to bilo totalno pogrešno", ocijenio je Mesić.

Na pitanje je li to kraj Peratovićeva slučaja, Mesić je ocijenio da nije te dodao kako treba vidjeti je li u tom slučaju povrijeđen zakon. Naglasio je i da policija može saslušati bilo koga, pa i njega, kad mu istekne predsjednički mandat.

Novinar Peratović prošlog je tjedna priveden u policiju, gdje je zadržan gotovo 24 sata zbog sumnje da je na svom blogu objavio dokumente označene kao državna tajna. Državno odvjetništvo još nije odlučilo hoće li ga nastaviti kazneno goniti ili odustati od daljnjeg postupka.

U policiji su danas objasnili kako su Peratovića istraživali na zahtjev Županijskog odvjetništva. U DORH-u pak tvrde da je icident poprimio neželjene političke dimenzije zbog pogreške jednog policajca koji je na svoju ruku zadržao Peratovića u policijskoj postaji do jutra. Budući da razgovor nije bio gotov do 20 sati, kako to predviđa zakon, policajac je na svoju ruku odlučio do jutra zadržati Peratovića, kažu u DORH-u.

Policija bi DORH-u danas trebala dostaviti posebno izvješće o istrazi nad Peratovićem, a u tužiteljstvu vjeruju da u njemu nema nema čega.  (H; njd)



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:15